Internetul s-a transformat din invenția care a revoluționat lumea în unealta care ne distruge materia cenușie. Dacă crezi că ești imun la efectele negative ale folosirii internetului, citește mai departe.
Internetul poate duce la depresie!
Cu cât petreci mai mult timp online cu atât apar sentimentele de tristețe și dorința de izolare. Chiar dacă internetul ar trebui să ne aducă prietenii mai aproape, de fapt ideea că prietenii tăi sunt undeva departe și nu lângă tine este extrem de nocivă pentru psihicul nostru.
Cel mai trist loc de pe internet este Facebook. Foarte mulți oameni au declarat că se simt mai triști după ce petrec timp pe Facebook. Asta se întâmplă datorită faptului că oamenii tind să își afișeze o imagine falsă a vieții lor pe Facebook, ceea ce duce la invidii.
Abilitățile noastre cognitive (gândirea critică, folosirea vocabularului, rezolvarea problemelor folosind logica) scad o dată cu petrecerea mai multor ore pe internet.
Mai mulți prieteni virtuali, mai mult stres!
Dacă în viața reală, mai mulți prieteni te ajută să ai o stare de spirit pozitivă, în viața virtuală, multe conturi pe rețelele sociale cu la fel de mulți prieteni cu care trebuie să ții legătura duce la stres.
Multitasking-ul nu este eficient!
În timp ce stăm pe Facebook, ne facem și munca, mai vorbim cu cineva pe mail sau căutăm ceva pe Google, acest multitasking este extrem de ineficient. La sfârșitul zilei vom fi foarte obosiți și nici nu ne vom termina toate taskurile.
Folosim Google în exces!
Foarte multă lume consideră că nu mai este necesar să rețină anumite informații datorită faptului că au la îndemână acest instrument numit motor de căutare. Creierul nostru devine astfel leneș, va face conexiuni mai greu și nu va reține informații noi. Un creier nemuncit este un creier ineficient.
Dispare empatia!
Un studio recent a arătat că tinerii din ziua de azi sunt cu 40% mai puțin empatici decât tinerii de acum 30 de ani. Asta se întâmplă din cauza slabei relaționări cu oamenii. Un videoclip în care cineva cade a devenit doar amuzant, iar oamenii nu mai simt îngrijorarea față de persoanele care apar în film și care s-ar fi putut răni.
Furia postărilor!
Am ajuns să ne enervăm cu adevărat când cineva postează ceva care nu este conform cu sistemul nostru de valori. Această enervare aduce frustrări și ne afectează psihicul.
Internetul este drog!
Foarte multe persoane au devenit cu adevărat dependente de internet. Când încearcă să se rupă de această dependență dau aceleași semne ca dependenții de heroină sau cocaină.