În timp ce aruncăm la fiert spaghetele, punem într-o tigaie o lingură de ulei de măsline, rupem cu mâna nişte frunze de busuioc şi le aruncăm acolo, punem un căţel de usturoi tocat mărunt şi, când începem să auzim un minunat sunet de prăjit „fffssssss”, adăugăm roşii de grădină tăiate bucăţele,cu tot cu pieliţă. Usturoiul nu trebuie lăsat să se rumenească; ţinem totul pe foc doar câteva minute şi adăugăm pastele aproape nefierte (adică le lăsăm în apă la fiert numai să se înmoaie un pic) şi continuăm procesul de fierbere împreună cu sosul de roşii.
Adăugăm sarea şi apoi, spre sfârşit, mai punem un pic de busuioc proaspăt, rupt cu mâna. Apoi adăugăm din apa clocotită în care am fiert pastele la început.
Vă sfătuiesc să o adăugaţi puţin câte puţin ca să puteţi avea fierberea sub control. Pastele trebuie să fie „al dente“, şi veţi vedea că fierberea direct în sos va crea o cremă condimentată, minunată!