Gogoşi pufoase cu unt

.
De multe ori ni se întâmplă să vrem să îi răsfățăm pe cei dragi sau poate chiar suntem luați prin surprindere de niște musafiri puși pe șotii. Asta nu înseamnă însă că trebuie să stăm ore în șir în bucătărie! Cu rețeta asta sigur vei putea să îi uimești pe cei dragi, dar și să te bucuri de timpul prețios petrecut alături de ei.

Ingrediente pentru gogosi pufoase: 550 g făină, 25 g drojdie proaspătă, 150 ml lapte, 2 ouă mari, 100 g zahăr, 80 g unt, un praf de sare, 1 linguriţă coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă coajă rasă de portocală, 1 lingură esenţă de vanilie.

Preparare :

Se cern 500 g făină în castron adânc, se face o gropiţă în mijloc şi se pune drojdia amestecată cu puţin lapte cald. Se lasă să crescă circa 10 minute. Între timp se bate ouăle cu zahărul şi aromele, iar untul se topeşte şi se amestecă cu laptele. Se toarnă acest amestec (călduţ) peste făina cu drojdie, se adaugă sarea şi se frământă adăugând, dacă mai este nevoie, restul de făină.

Continuarea pe Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton