(P) Spune #BunVenitVara

.
Încearcã o nouã modalitate de a întâmpina vara într-un mod pozitiv!

Vara este chiar după colt și cum te pregătești să renunți la pelerinele de ploaie şi să treci la sandale cu barete, ai putea totodată să renunţi şi la anumite moduri vechi de gândire.

Pentru un start pozitiv al verii acordă atenţie creşterii bunei dispoziţii psihice şi fizice. Replanificarea alimenţatiei tale, a felului de a gandi şi de a acţiona sunt paşi mici, dar importanţi, iar un start bun pentru aceste schimbări îl reprezintă conştientizarea modului în care vorbeşti cu tine însăţi; priveşte dieta şi mişcarea din perspectiva nutriţională, nu ca pe o abţinere de la mâncare sau ca pe nişte exerciţii extreme. Inspiră-te din ideile bloggerilor şi ale experţilor în sănătate din ţară pentru un start pozitiv al verii.

“Pentru că vine sezonul cald, profită de acest moment pentru a-ţi creşte buna dispoziţie până la cer, cu sfaturi care te ajută să gândeşti şi să acţionezi pozitiv, dar şi să alegi o alimentaţie echilibrată”

mananca echilibrat

Gândește pozitiv

Este uşor să spui „gândeşte pozitiv”, dar nu întotdeauna este şi uşor de făcut. Pentru început, încearcă aceste idei:

  • Reformulează: Ai observat vreodată că atunci când spui „ar trebui să”, de fapt, nu reuşeşti să termini acel lucru? De exemplu: „Ar trebui să fac mai multe exerciţii …”. Încearcă să reformulezi cu „vreau să”, „voi face” şi poţi remarca imediat cum ţi se influenţează pozitiv starea de spirit – şi dorinţa de a încerca lucruri noi.
  • Exprimă-te: Dacă te simţi, cu adevărat, proactivă, transmite gândurile tale folosind hashtag-ul #BunVenitVara, ca să fii alături de alte femei care au acceptat provocarea de schimbare a felului în care vorbesc cu ele însele, astfel încât să înceapă vara într-un mod pozitiv.

mananca echilibrat

Acționează pozitiv

Tot mai multe femei aleg să urmeze, mai degrabă, paşi mici care par realizabili decât să îşi seteze obiective de neîndeplinit, care implică sudoare, sacrificii şi care ar putea să nu fie sustenabile.

  • Fă mişcare: Mişcarea este cea mai rapidă metodă de creştere a bunei dispoziţii şi de îmbunătăţire a stării de sănătate. Mergi pe jos până la magazinul de unde îţi cumperi prânzul, coboară cu câteva staţii mai devreme din autobuz, mişcă-te pe ritmurile melodiei preferate în timp ce te pregăteşti pentru serviciu. Micile momente sunt cele care te fac să-ţi recapeţi buna dispoziţie.
  • Respiră: Rezultatele se bazează pe corelaţia dintre meditaţie şi bunăstare, însă nu este neapărat nevoie să meditezi zilnic, timp de o oră, pentru a te bucura de beneficii. Doar 10 secunde de respiraţie profundă te pot ajuta să-ţi relaxezi corpul şi mintea. O altă modalitate ar fi să iei clase de yoga.

mananca echilibrat

Mănâncă echilibrat

Inspiră-te: Adaugă inspiraţie estivală gustărilor tale – această reţetă simplă de brioşe cu banane, nuci şi cereale de la bloggeriţa Cristina Mazilu, alias Mazilique, este parte dintr-o serie de reţete ce reinventează modul de servire a cerealelor Nestlé Fitness®. Pentru mai multe idei, vizitează www.nestle-fitness.com/ro/.

Brioșe cu banane, nuci și cereale

Ingrediente

  • 120g de unt la temperatura camerei
  • 200g zahăr brun (se poate folosi şi zahăr alb, dar vor fi mai dulci)
  • 2 ouă
  • 250g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 70 de nuci mărunţite
  • 30g cereale Nestlé Fitness
  • 3 banane + 1/2 pentru decor
  • 1 lingură de zahăr pudră (opţional)

Pentru topping
– 1 banană

– 4 linguri de cereale Nestlé FITNESS

  1. Se încinge cuptorul la 180 de grade. Untul şi zahărul se bat împreunăp ână se obţine o consistenţa cremoasă. Poţi folosi o spatulă, mixerul sau robotul de bucătărie.
  2. Treptat, se încorporează în amestec cele două ouă.
  3. Într-un bol separat se amestecă făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu.
  4. Se pasează cele trei banane până se obţine un piure. Această operaţiune o poţi face fie cu furculiţa, fie într-un blender ori un robot.
  5. Făina se încorporează în amestecul de zahăr, unt şi ou. Se adaugă bananele şi se mixează până se obţine un aluat omogen. Se adaugă nucile şi ceeralele Nestlé FITNESS şi se amestecă din nou.
  6. O tavă de brioşe se unge cu unt sau în lăcaşurile respective se aşează hârtii speciale. Se toarnă compoziţia în formele de brioşe.
  7. Bananele se taie în felii şi se amestecă cu cerealele pentru topping. Se presară deasupra, apoi se pudrează cu zahăr.
  8. Se dau brioşele la cuptor timp de 30 de minute, până sunt cresucte şi aurii. Le poţi testa cu o scobitoare – dacă aceasta iese curată, brioşele sunt coapte.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton