Sfaturi utile pentru o manichiură corectă

.

Manichiuristele de la şedinţele foto ne-au dezvăluit secretele lor pentru o manichiură (plus pedichiură!) ca în reviste, strălucitoare, care durează cât ţi-ai dori.
Când ai la dispoziţie ceva timp pentru răsfăţ, cât de mult te gândeşti să-ţi faci singură o manichiură sau o pedichiură ca la carte? Aproape deloc? Preferi să dai fuga la un expert? Ei bine, multe femei subestimea-
ză, în special, pedichiura făcută acasă, dar cum vara este în toi, câteva sfaturi profi îţi vor fi de mare ajutor.  „Am văzut atâţia stilettos sexy «ruinaţi» de lipsa pedichiurii. Unghiile incarnate sau depigmentate au nevoie de îngrijire aparte, motiv pentru care vizita la un specialist este esenţială“, spune Alina Iakab, specialist Essie (www.fendissima.ro). Cu ultimele produse de îngrijire şi câteva culori flatante, unghiile tale vor arăta impecabil. 

PREGĂTEŞTE UNGHIILE
Netezeşte-ţi unghiile cu o pilă fină. Cu cât vor fi mai netede, cu atât lacul va adera mai bine. Înainte să le pileşti,  acoperă-le cu câteva picături de ulei pentru cuticule. Astfel, previi îndepărtarea unui strat prea gros al unghiei. Când pileşti, foloseşte cea mai mică presiune posibilă şi insistă numai câteva secunde pe fiecare unghie în parte. Aplică un produs de îndepărtare a cuticulelor pe unghii şi împrejurul acestora şi aşteaptă să se absoarbă câteva minute.
Împinge-le uşor, puţin câte puţin, cu un beţişor din lemn. „Încercarea de a împinge toată cuticula deodată se termină cu ruperea pielii“, spune Alina Iakab.
Degresează unghiile. „Ai nevoie de o suprafaţă complet degresată, pentru ca lacul de unghii să adere perfect. Foloseşte o formulă fără acetonă, fără vitamina E  sau aloe“, explică Mari Mosor, manichiuris-
tă la Beauty District (www.nailspa.ro). Aplică dizolvantul cu o dischetă de hârtie, în locul uneia de bumbac, ce poate lăsa perişori în urmă. „Suprafaţa folositoare a pilei trebuie să aibă o textură ca a nisipului fin. Cele de metal sau de sticlă sunt potrivite pentru unghiile naturale“, completează Mari Mosor. Şi nu uita că unghiile se pilesc într-o singură direcţie, pentru a preveni exfolierea.

APLICAREA CULORII

Pentru a omogeniza culoarea înaintea aplicării, nu agita sticluţa; se vor crea bule de aer care favorizează ciobirea lacului. Mai bine, roteşte-o între palme.
„Pentru o nuanţă uniformă, aplică baza, apoi două straturi de lac colorat şi lasă-l pe fiecare să se usuce minimum două minute înainte să foloseşti topcoat-ul. Acest timp permite dizolvantului să se evapore“, spune Mari Mosor.

ULTIMELE RETUŞURI

„Pentru ca lacul să se usuce cât mai rapid şi să dureze o perioadă îndelungată pe unghii, aplică un accelerator de uscare sub formă de spray sau cu picurător“, ne sfătuieşte Lăcrămioara Enache, manichiu-
ristă la Peggy Sage.
Aplică topcoat-ul o dată la două zile, pentru a menţine unghiile strălucitoare şi, întotdeauna, spală-ţi mâinile mai întâi – „astfel, vei îndepărta orice urmă uleioasă ce minimizează aderenţa topcoat-ului“, completează Lăcrămioara Enache. „Ţine la îndemână uleiul pentru cuticule“, mai spune ea. Aplică-l pe unghii şi cuticule în fiecare seară, înainte de culcare, şi ajută-l să se absoarbă prin masaj.

e bine să ne tăiem cuticulele?

Doctorii o interzic, dar manichiuristele insistă: tăierea cuticulelor face unghiile să arate îngrijite. Nici cel mai îndrăzneţ lac de unghii nu poate distrage atenţia de la cuticulele zdrenţuite. Dar îngrijirea lor poate fi dificilă. „Împinge-le în spate cu putere sau taie-le agresiv şi poţi deteriora unghia sau chiar crea o infecţie“, spune Mari Mosor. Ea sugerează ţinerea mâinilor în apă caldă pentru înmuiere, apoi împingerea cuticulelor înapoi cu o fâşie umedă de bumbac. Cât despre pielea din jurul unghiei, doctorii spun că o poţi tăia. Foloseşte un cleşte steril (curăţă-l cu alcool înainte utilizare) şi prinde pielea la bază. Opreşte-te înainte să mergi prea departe. Aplică o cremă cu antibiotic.

sunt lămpile cu UV sigure?

Uscătoarele pentru unghii te ajută să scapi mai repede de la salon, dar folosirea lor poate avea un efect negativ, periculos. Două femei au fost diagnosticate cu un anumit tip de cancer al degetelor, fără nicio predispoziţie în afară de expunerea regulată la uscătoarele cu ultraviolete pentru manichiură, spune un articol publicat în aprilie 2009 de revista Archives of Dermatology. Două cazuri nu sunt multe, dar medicii sunt îngrijoraţi. „Aceste raze au aceeaşi lungime de undă cu UVA şi acelaşi tip de radiaţie din băile solare, cunoscut că ar cauza cancer“, spune dr. Neal B. Schultz, medic dermatolog la Şcoala de Medicină Mount Sinai din New York.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton