Greșeala pe care o faci când te așezi pe capacul de la toaleta publică

.
Suntem înconjurați de germeni, viruși, bacterii și încercăm să reducem ”cantitatea” lor cât de mult putem. Problema este însă că, oricât am fugi de microbi, tot nu putem scăpa de ei.

Unul dintre cel mai des întâlnite gesturi greșite pe care le facem este la toaletă. Multe dintre femei, atunci când folosesc cabinele publice, se așază pe capac, nu înainte însă de a-l înțesa cu un strat gros de hârtie igienică. Și asta pentru protecția de care cred că au parte atunci când se așază pe bucățile de hârtie, și nu direct pe capac.

Un studiu realizat de profesorii Universității Arizona arată că există un număr de 200 de ori mai mare de microbi pe birou decât pe capacul de la toaletă. Așadar, sugerează unul dintre coordonatorii cercetării, gestul cu hârtia igienică se dovedește a fi inutil, ținând cont de statistica obținută. În concluzie, este mult mai indicat să-ți cureți pe cât de des posibil blatul biroului, decât să irosești hârtia igienică pe capacul de la toaletă.

Citește și: Aparatele de la sală, mai pline de microbi decât capacul de toaletă

Același profesor susține că organismul nostru prezintă o barieră protectoare împotriva microbilor și că este inutil să folosim hârtia igienică pe post de ”scut”.

De asemenea, majoritatea bacteriilor pe care le întâlnim pe capacul de la toaletă se găsesc în mod natural și pe pielea noastră. Este adevărat că pe lângă acestea putem întâlni pe vasul de WC și E. Coli, stafilococul auriu, salmonella, virusul hepatitei A, microbi care nu se găsesc pe pielea noastră. Însă acești germeni îi poți întâlni nu doar pe capacul de toaletă, ci și pe chiuvetele din WC-urile publice, baterii, mânerele ușilor.

Dacă îți faci probleme în privința bolilor cu transmitere sexuale, specialiștii susțin că acestea în condiții foarte greu de ”îndeplinit” într-o toaletă. Astfel, cel care ar putea-o contracta trebuie să aibă o rană deschisă la nivelul coapsei interioare și trebuie să se așeze exact în locul în care s-a depus microbul de la purtătorul anterior. Așadar, este foarte greu ca un astfel de context să existe.

Citește și: Greșeli pe care le faci zilnic la toaletă

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton