Folosind osperomancia (arta de ghici semnificațiile cadourilor primite) putem învăța ce cadouri putem oferi celor dragi fără a le aduce ghinion în viață. Putem afla, astfel ce cadouri e bine să oferim de ziua de naștere, cu ocazia unei cununii sau a unui botez, la o aniversare sau pur și simplu când facem un cadou fără să avem o ocazie specială.
O regulă de care trebuie să ținem cont atunci când oferim orice cadou este să îl oferim întotdeauna cu ambele mâini.
Banii – cadou cu noroc
Deși poate nu se obișnuiește, banii pot fi un cadou cu noroc, dar doar dacă sunt în număr impar. Numerele pare aduc ghinion, nu numai dacă reprezintă florile dintr-un buchet de flori. Numărul 4 trebuie evitat cu orice preț pentru că este simbolul morții.
Legat tot de bani, un portofel, o pușculiță sau o geantă pot fi un cadou cu noroc dacă se respectă regula adăugării unei sume mici de bani în interiorul acestui cadou. Lipsa banilor este văzută ca blestem de sărăcie.
Cadou de casa noua poate fi o pungă cu sare și pâine. Se consideră că sarea alungă spiritele rele, iar pâinea va feri casa de foamete.
O sticlă de vin sau dulciurile pot fi considerate cadouri cu noroc pentru că dulceața lor este simbolul vieții ușoare și lungi. Nu este însă bine ca vinul sau dulciurile să fie reoferite altcuiva pentru că vor aduce ghinion datorită faptului că oferiți/aruncați prietenia celui ce v-a oferit cadoul.
Cadouri bune pentru iubit/iubită de ziua de naștere sau aniversare
Orice obiecte ce reprezintă sau ce au printate broaște, buburuze, porci sau potcoave sunt aducătoare de noroc.
Ochelarii de vedere sau de soare sunt un cadou reușit, deoarece se spune că partenerul va putea vedea lumea prin ochii tăi.
Creioanele, pixurile și stilourile oferite ca dar simbolizează ideea de prietenie, de ghid prin viață.
Cadouri pentru botez sau cununie
Cele mai potrivite cadouri aducătoare de noroc sunt: plantele în ghiveci (simbolizează viața) sau lumânările (lumină și viață liniștită).
Semințele de orice fel pot fi oferite drept daruri de casă nouă deoarece reprezintă creșterea unei familii.
Nașii de cununie sunt obligați să ofere la fiecare aniversare (nunta de hârtie, bumbac, de piele, de lemn, de lut, de fier, de cupru etc) obiecte fabricate din materialul menționat în titlul aniversării.