Când vine vorba de sex, anticiparea face minuni sau adevărate dezastre. Dacă ar trebui să alegi, ai fi pro sau contra sexului programat?
Programarea unei partide de sex are destule motive şi aduce zeci de stări diferite: teama că ai putea fi sub aşteptări îţi dă emoţii sau îţi taie pofta de sex, dacă rezultatul nu este cel la care te aşteptai încep frustrările, sau dimpotrivă, gândul că urmează să faci sex te excită.
Deci, cât de bine sau cât de rău este să faci sex programat? Să cântărim argumentele pro şi contra.
Când îţi doreşti un copil
Dacă vrei să ai un copil şi întâmpini dificultăţi, atunci pentru tine sexul programat înseamnă o planificare destul de serioasă a vieţii sexuale în funcţie de perioada ta de ovulaţie. Concret, trebuie să faci cât mai mult sex în perioada fertilă, apoi să faci o oarecare pauză. În urma unor calcule specifice, trebuie să-ţi faci un adevărat orar cu sex pe care să-l respecţi împreună cu partenerul tău. Şi uite aşa cresc şansele să rămâi însărcinată, ba mai mult, poţi să “programezi” zodia şi sexul copilului.
Când chiar nu ai timp
Cindy Crawford a recunoscut că face sex programat din cauza programului încărcat, al ei şi al soţului. Cei doi au şi copii, aşa că le rămâne puţin timp pentru momente de singurătate şi pasiune. Prin urmare, Cindy C. şi soţul ei au îmbrăţişat cu plăcere ideea de sex programat. „Dacă am aștepta să se întâmple de la sine, nu s-ar întâmpla. Azi chiar dacă nu avem chef de sex, atunci când vine momentul programat, cheful apare pe parcursul partidei”, a declarat Cindy. Deci se poate, am adăuga noi. DAR… (şi acum urmează argumentele contra)
Asta pentru că efectele sexului programat, mai ales atunci când vreţi un copil, sunt evidente şi vă influenţează pe amândoi. Efectele negative asupra ta – inhibiţii, gândire negativistă, frustrarea că nu poţi schimba lucrurile deocamdată, anxietate, depresie, scăderea libidoului. Efecte negative asupra lui – se simte ca un robot bun doar la procreere (ba trebuie să stea cuminte, ba trebuie să facă sex mult şi la ore fixe), îşi pierde pofta de sex, rutina sexuală şi frustrările îl pot împinge cu gândul (cel puţin) la altă femeie.
Şi libidoul pleacă la plimbare
Programarea sexului poate fi o metodă reuşită, cu rezultate, când vrei să rămâi însărcinată sau o metodă inspirată ca să nu te trezeşti că programul încărcat ţi-a trimis partidele de sex la plimbare de săptămâni bune. Dar stresul unei astfel de planificări poate fi atât de puternic încât rezultatele o iau razna (nu reuşeşti să rămâi însărcinată) iar libidoul vostru o ia şi el tot la fel, pe arătură, pentru că hormonii de stres blochează hormonii sexuali.