Trucuri culinare

.

Pentru reuşita maionezei

► Toate ingredientele (ouăle, uleiul, lămâia şi muştarul), dar şi vasele în care urmează să se facă maioneza, se ţin câteva ore la aceeaşi temperatură.
► Se folosesc în cantităţi egale gălbenuşuri crude şi gălbenuşuri fierte.
► Ouăle se fierb cel puţin 15 minute, deoarece gălbenuşurile fierte pasate sau trecute prin sită trebuie să fie cât mai uscate.
► Pentru amestecat şi frecat se foloseşte o  lingură din lemn.
► La început, până ce maioneza începe să se lege, uleiul se adaugă picătură cu picătură.
► Dacă maioneza este prea legată, se adaugă zeamă de lămâie sau câteva picături de apă cu oţet şi imediat  devine mai cremoasă.

Lămâile,  corect folosite

► Înainte de a fi consumate, lămâile se spală foarte bine cu apă călduţă, pentru a îndepărta microbii şi bacteriile care se găsesc pe coaja acestora.
► Pentru a-şi lăsa mai multă zeamă, lâmâile se freacă pe o suprafaţă tare şi apoi se trec printr-un jet de apă caldă.
► Atunci când se rade coaja, nu trebuie să se ia şi din partea albă, deoarece aceasta amăreşte aluatul sau crema în care se adaugă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton