Iarna este un adevărat inamic al siluetei noastre: tot ceea ce ai pierdut vara se pune la loc, cu vârf şi îndesat, în anotimpul rece. Iată cum să te menţii în formă şi în această perioadă.
Iarna este sezonul mâncărurilor grase, al preparatelor de Crăciun şi al prăjiturilor de tot felul. În plus, lipsa legumelor şi a fructelor proaspete te face să te orientezi spre alimente mai săţioase, dar nu la fel de sănătoase. Poţi să mănânci corect şi iarna! Noi îţi spunem ce:
Supele te încălzesc şi ţin de foame
Supa este o aliată de nădejde a siluetei, dar şi a sănătăţii tale. Legumele folosite în prepararea ei sunt bogate în fibre şi au un efect de stopare a foamei. În plus, supa este un fel de mâncare care poate fi consumat în abundenţă deoarece are foarte puţine calorii. Fiind lichide, supele hidratează organismul şi ajută la digestie.
Carnea trebuie preparată corect
Pentru a prepara carnea, foloseşte tigăi antiaderente şi adaugă puţin ulei de măsline. Nu presăra condimente în feliile de carne. Alege în primul rând carne macră (pui, peşte, iepure) şi taie grăsimea de la cea de vită sau de porc. Pentru a evita ca mâncărurile să iasă uscate, adaugă în timpul preparării un sos slab de roşii, de soia sau puţin vin. Alcoolul se evaporă în timpul coacerii, dar rămâne aroma.
Ceaiul ajută la digestie
Ceaiurile te ajută să îţi „încălzeşti” organismul fără să asimilezi calorii, dacă nu adaugi zahăr. Ceaiurile din plante cu calităţi diuretice te ajută să te purifici în interior. Foloseşte infuziile din codiţe de cireşe, din flori de soc sau de albăstrele.