Ca să vezi paharul pe jumătate plin, trebuie să facă mai mult decât să îți schimbi atitudinea. Vezi ce mănâncă optimiștii la micul dejun.
O salata delicioasă
Cercetătorii din Noua Zeelandă au arătat că oamenii care mănâncă legume și fructe sunt mai calmi, mai fericiți și au mai multă energie, potrivit oprah.com. Aceștia recomandă să consumi între 7 și 8 tipuri de fructe și legume pe zi, pentru a-ți lua nutrienții de care ai nevoie și a te simți bine în pielea ta. Prepară-ți un bol de salată în care să pui cât mai multe legume și vei avea o senzație de sațietate. Îți propunem o combinație delicioasă: fasole verde, ardei, orz, nuci și ulei de măsline.
Mic dejun la pachet
Dacă ești mereu pe fugă, nu înseamnă că poți sări peste micul dejun. O persoană optimistă își prepară ceva ușor, care poate fi transportat în mașină sau în mijloacele de transport în comun. O cană de kefir, este plină de probiotice, iar cercetătorii au arătat că un echilibru al florei intestinale te ajută să ai o stare de bine și îți scade anxietatea. Dacă simți că nu te saturi cu un iaurt, îl poți amesteca cu semințe de dovleac și migdale. Acestea sunt surse importante de magneziu, un nutrient care te ajută să îți relaxezi mușchii și care te protejează împotriva depresiei.
O salată de fructe
Este foarte important să fii recunoascătoare pentru lucrurile pe care le ai, deoarece o astfel de atitudine îți dă o stare de bine pentru toată ziua. În aceeași notă, alege produse pentru care poți fi recunoscătoare, nu pe care simți că trebuie să le mănânci. O salată din fructe de sezon este cea mai bună alegere. Combin-o cu o cană de ceai sau cafea, dar ține cont că prea multă cofeină îți poate da o stare de anxietate, așa că nu exagera cu aceste băuturi.
O omletă cu verdeață
Oamenilor optimiști le place rutina și abia așteaptă să mănânce dimineața. Nu este, deci, de mirare că le plac lucrurile simple. O omletă cu mărar și ceapă verde sau un ou tare cu o jumătate de grapefruit sunt alegeri foarte bune pentru masa de dimineață. Este bogată în vitamina B12, o substanță necesară pentru un creier sănătos. În plus, vitamina B 12 te ajută să previi inflamația din creier, potrivit cercetătorilor.