Cum alegi forma potrivită pentru sprâncene

.

Înainte de a te machia, piaptănă sprâncenele cu o perie specială.
Îţi definesc chipul, îţi completează perfect trăsăturile şi îţi pot schimba radical expresia. Îngrijeşte-ţi regulat sprâncenele, află ce formă ţi se potriveşte cel mai bine, dar şi care sunt cele mai bune trucuri de întreţinere.

Ce formă ţi se potriveşte?

Arcuite, rotunjite sau ascendente? Forma perfectă este cea care ţi se potriveşte cel mai bine. Ca să te asiguri că faci cea mai bună alegere, trebuie să ţii cont de liniile feţei, de forma ochilor şi, bineînţeles, de forma naturală a sprâncenelor.
► Dacă ai faţa rotundă sau ovală şi ochii uşor migdalaţi, alege forma arcuită unde punctul cel mai înalt va fi în dreptul conturului exterior al irisului.  
► Dacă ai faţa triunghiulară, cu linii ascuţite, păstează-ţi forma naturală, retuşând sprânceana într-o formă uşor ascendentă. Ai grijă să nu iei prea mult din lungime.
► Dacă ai faţa pătrată sau dreptunghiulară, dă-le spâncenelor o fomă rotundă, dar fii atentă să nu pensezi foarte mult colţul interior. în cazul tău, e bine ca sprânceana să fie mai groasă la bază şi să se îngusteze treptat spre exterior.

Trucuri pentru un pensat ca la carte

Cel mai bun moment pentru a te pensa este seara, după baie, din două motive: pentru că porii sunt deschişi şi operaţiunea va fi mai puţin dureroasă şi pentru că până dimineaţa se pot vindeca eventualele iriţaţii, iar punctele roşii vor dispărea.
Sprâncenele trebuie să fie perfect curate şi uscate, aşa că demachiază-le înainte de a le pensa. Pentru un  plus de precizie, piaptănă-le cu o perie specială în sensul de creştere al firului de păr, pentru a putea observa mai bine care fire sunt mai lungi, care sunt în plus, deci ce trebuie pensat. Apucă firul ferm şi smulge dintr-o singură mişcare. Pentru că unele fire nu mai cresc la loc (mai ales cele superioare), ai grijă ce pensezi, pentru a nu-ţi strica iremediabil forma. Dacă eşti mai sensibilă şi te ustură pielea, aplică la final puţină cremă, pentru hidratarea zonei.

Cum ştii care este

lungimea potrivită Ca să îţi dai seama dacă şi cât anume trebuie să iei din lungime, fă următorul test: pune un creion de-a lungul nasului şi perpendicular cu sprânceana – acesta va reprezenta punctul interior de la care sprânceana trebuie să pornească -, apoi pune unul oblic, astfel încât să vină în prelungirea colţului exterior al ochiului, pentru a afla unde trebuie să se termine sprânceana. Pensează apoi tot ce iese în afara acestei „măsurători”.

Mici secrete pentru un look perfect

► Sprâncenele subţiri
îmbătrânesc chipul, aşa că, indiferent de forma aleasă, încearcă să păstrezi mereu o grosime medie.
► Uleiul de ricin oferă mai multă rezistenţă şi stimulează creşterea, aşa că aplică-l periodic, mai ales dacă ai sprâncene rare şi subţiri.
► Nu schimba radical nuanţa sprâncenelor faţă de cea naturală, dar, totodată, ţine mereu cont de ele atunci când îţi vopseşti părul: schimbă-le culoarea cu un ton, două, în funcţie de nuanţa aleasă pentru păr.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton