Un ten îngrijit este și un ten frumos, iar în menținerea sănătății lui un rol important îl joacă tonifierea. Îți prezentăm mai jos câteva rețete de soluții tonifiante pe care să ți le prepari chiar tu, la tine acasă.
Un regim alimentar necorespunzător, poluarea, expunerea în exces la soare, deshidratare, produsele cosmetice cumpăaret din comerț îți pot distruge pielea.Tonifierea este un pas important care nu trebuie să lipsească din ritualul de înfrumusețare al niciunei femei. Iar ingrediente precum lămâia, oțetul, castraveții pot face minuni pentru tenul tău.
După ce te demachiezi și clătești cu apă rece, este indicat să folosești și soluția pentru tonifiere. Ritualul trebuie repetat de două ori pe zi.
Loțiunile pentru tonifierea tenului care nu conțin alcool și care au doar ingrediente naturale sunt foarte benefice pentru piele, pentru că nu o agresează.
Iată cum prepari soluțiile pentru tonifierea tenului!
Morcovul este bun pentru consum, dar pentru uz extern. Pentru ten face minuni, mai ales în sezonul cald, pentru că te protejează împotriva razelor ultraviolete. Fă-ți un smoothie dimineața, din morcovi și păstrează puțin și pentru ten. Aplică puțin pe față, după ce ți-ai clătit tenul. Lasă-l să acționeze 10 minute, clătește, după care folosește o cremă hidratantă, cu protecție UV.
Castraveți și lămâie
Este un tratament făcut în casă și ideal atât pentru față, cât și pentru organismul tău. Pune în blender un castravete de mărime medie și o jumătate de lămâie și folosește soluția înainte să te dai cu cremă. De asemenea, dacă bei conținutul, toate funcțiile organismului tău vor fi activate, deci soluția este bună și pentru uz intern.
Castravetele, cu un conținut bogat de apă, este revigorant, curăță și calmează pielea. Este ideal de folosit mai ales când te trezești cu pungi sub ochi sau cu pleoapele umflate.
Lămâia este un detoxifiant natural, ideal pentru persoanele care suferă de acnee sau care au puncte enegre ori roșeață.
Este cea mai simplă soluție tonifiantă pentru tenul tău, pe care femeile o folosesc de sute de ani. Ai nevoie de oțet de mere de calitate însă, adică unul nepasteurizat, natural, pentru că astfel nu se pierd vitaminele și mineralele în timpul procesului tehnologic. Acest ingredient nu este doar foarte ieftin, dar conține și o serie de nutrienți care fac bine tenului.
Amestecă o parte oțet de mere cu patru părți apă. Nu te speria din cauza mirosului puternic, acesta se va duce în câteva minute. Aplică pe față și lasă să acționeze câteva minute.
Apa de trandafiri
Apa de trandafiri este lichidul distilat extras din petalele acestei flori. Aroma ei este foarte plăcută, iar efectele soluției se vor vedea imediat pe pielea ta. Apa de trandafiri acționează ca un astringent, care reduce porii dilatați, excesul de sebum și te scapă de roșeață. Echilibrează Ph-ul pielii, o revigorează și o face mai catifelată. Apa de trandafiri poate fi găsită fie în magazinele naturiste, fie în magazinele cu specific asiatic.