Anemia este o boală des întâlnită indiferent de vârstă și poate apărea dacă ai o alimentație necorespunzătoare, o menstruație prea abundentă sau probleme cu rinichii sau ficatul.
Pe lângă medicamente și fructele joacă un rol important în tratarea carenței de fier din organism pentru că ajută la echilibrarea mineralelor și nutrienților din organism. Mulți nutriționiști recomandă combinarea fructelor care conțin fier cu lămâie, pentru că astfel acesta se va absorbi mult mai bine.
Iată care sunt fructele bune pentru tratarea deficitul de fier!
Lămâi și portocale
Citricele sunt bogate în vitamina C, motiv pentru care ar trebui să fie indispensabile din alimentație. De lângă micul dejun nu ar trebui să lipsească un pahar cu suc de portocale. De asemenea, este indicat să consumi cereale cu fructe de pădure, oleaginoase. La salate, adaugă puțin suc de lămâie, pe post de dressing. Poți face ca citricele să facă parte din alimentația ta, oricât de puțin contează.
Prunele sunt printre cele mai bune fructe medicinale: sunt digestive, trataeză constipația, inflamațiile, ne dau energie și, cea mai bună parte a lor, conțin o foarte mare cantitate de fier. Pot fi consumate naturale sau deshidratate, sunt ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare de după-amiaza. Fără îndoială, prunele se numără printre fructele excelente în tratarea carențelor de fier.
Shake de pere și mere
Sănătos, gustos, bun la toate și, mai presus de toate, cu proprietăți tămăduitoare. „Un măr pe zi te ține departe de doctor”, spune un proverb, care se aplică și în cazul perelor. Decojește un măr și o pară, adaugă un pahar de apă și adaugă-le în blender. Combinația este excelentă pentru creșterea nivelului de hemoglobină.
Corcodușele se numără printre fructele cu ajutorul cărora combați anemia. Acestea previn, dar și tratează carența de fier, dar ajută totodată la detoxifierea organismului și reduc apariția bolilor cardiovasculare.
Strugurii negri
Vitamina C conținută de strugurii negri ajută la fixarea fierului în organism, joacă un rol în procesul de digestie și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.