Dieta Black Dress

.

Cum să încapi de sărbatori în rochiţa ta couture, dacă săptămâni întregi te-ai înfruptat din dulciuri? Ai o singură scăpare: începe imediat o cură de slăbire eficientă.

Ca să poată fi supus unei intervenţii la coloana vertebrală, Michael Van Straten, un medic englez, trebuia să slăbească urgent câteva kilograme. De voie, de nevoie, el şi-a conceput singur un regim hipocaloric, care să nu-l facă să-şi piardă buna dispoziţie şi să nu-l lase flămând. Dieta lui a funcţionat atât de bine în numai câteva zile, încât s-a gândit să „vândă“ ideea şi altora, sub formă de carte. Aşa că a compus programe de slăbit de 3, 7 şi 10 zile, a botezat metoda  „The Little Black Dress Diet“, fiind convins că va avea succes în faţa celor care se confruntă cu o catastrofă de styling, şi chiar a avut succes!

PRIMA ZI
Salată de pepene

1 pepene galben (1 kg), tăiat în patru, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe

Salată de legume cu orez
80 g orez brun, un castravete mic, un ardei gras roşu, o roşie, o ceapă verde, sucul de la jumătate de lămâie, o linguriţă ulei de măsline, sare, piper
Fierbe orezul 40 de minute, scurge-l de apă şi lasă-l să se răcească. Amestecă-l cu legumele tăiate mărunt, condimentează şi pune salata într-un recipient de plastic. Ia-o cu tine la birou!

Supă-cremă de morcovi
O ceapă, o bucăţică de ghimbir, 300 g morcovi, o lingură ulei de măsline, 400 ml supă clară de legume, sare, piper, boia iute, 60 g piept de curcan la grătar, un fir praz
Curăţă ceapa, ghimbirul şi morcovii, taie-i mărunt şi căleşte-i în ulei. Stinge cu supă, apoi lasă la fiert 20 minute. Pasează legumele, condimentează, reîncorporează lichidul, iar la sfârşit adaugă pieptul de curcan tăiat fâşii subţiri.

ZIUA A DOUA
Pâine cu miere

O felie pâine neagră, unsă cu două linguriţe de cremă de brânză slabă şi cu o linguriţă de miere. Bea un pahar de suc proaspăt de portocale.

Curcan cu cicoare
350 g cicoare, sare, o felie carne de curcan (110 g), o linguriţă ulei, piper, 20 g parmezan ras
Taie cicoarea pe lung şi opăreşte-o 3 minute în apă clocotită, cu sare. Prăjeşte carnea de curcan cu linguriţa de ulei, sărează şi piperează, apoi tai-o fâşii. Aşază cicoarea şi carnea într-o formă termorezistentă, presară parmezanul şi gratinează la cuptor 10 minute.

Supă de dovlecei cu creveţi
Două cepe mici, doi căţei de usturoi, o linguriţă ulei de măsline, 250 g dovlecei, 350 ml supă de legume, sare, piper, o linguriţă de suc de lămâie, 50 g creveţi decorticaţi (prefierţi)
Căleşte în ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt, adaugă apoi dovleceii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Stinge cu supă şi lasă să fiarbă 15 minute. Pasează, adaugă creveţii, apoi condimentează cu sare, piper şi lămâie.

ZIUA A TREIA
Sandviş cu brânză

Două felii pâine integrală, unse cu două linguriţe de cremă de brânză cu ierburi

Paste integrale cu sos de roşii
400 g roşii, o ceapă, un căţel de usturoi, o linguriţă de ulei de măsline, sare, piper, 80 g paste integrale, busuioc
Curăţă roşiile de coajă şi taie-le mărunt. Căleşte ceapa şi usturoiul în uleiul de măsline, adaugă apoi roşiile şi 50 ml apă şi fierbe sosul acoperit 15 minute. Între timp, fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Condimentează sosul, adaugă-i busuioc proaspăt tocat şi serveşte cu pastele calde, scurse bine.

Cremă de broccoli cu ou
Un ou, 250 g broccoli, o ceapă, o linguriţă ulei de măsline, 350 ml supă de legume, o legătură creson, sare, piper, nucşoară
Fierbe oul tare (10 minute), curăţă-l şi taie-l bucăţele. Toacă ceapa şi căleşte-o în ulei. Fierbe broccoli rupt în bucheţele timp de 20 de minute, scurge-l şi mixează-l alături de ceapă şi creson. Adaugă apoi supa, bucăţelele de ou şi condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară.

ZIUA A PATRA
Curăţă de coajă un măr, dă-l pe răzătoare şi amestecă-l cu 150 ml iaurt degresat, o linguriţă de miere şi câteva migdale pisate. Bea un pahar de suc de grepfrut roz.

Caserolă cu legume

Două roşii, 300 g dovlecei, un ardei gras, o ceapă, o linguriţă ulei, 100 g rucola, 20 g parmezan ras, sare, piper
Toacă ceapa şi căleşte-o în ulei, adaugă legumele tăiate mărunt şi fierbe-le înăbuşit 20 de minute. Toacă rucola şi adaug-o în cratiţă, presară parmezan şi condimentează cu sare şi piper

Cartofi cu brânză de vaci
400 g cartofi, o legătură verdeaţă, un căţel de usturoi, 250 g brânză de vaci slabă, sare, piper
Fierbe cartofii în coajă 25 de minute, apoi curăţă-i. Toacă usturoiul şi verdeaţa şi amestecă-le în cartofi, împreună cu brânza de vaci. Sărează şi piperează după gust.

ZIUA A CINCEA
Musli

Amestecă două linguri de cereale de ovăz cu 150 g iaurt degresat, o linguriţă de miere şi una de fulgi de migdale.

Medalion de viţel cu praz
300 g praz; 120 supă clară; 4 linguri brânză slabă de vaci, sare, piper, nucşoară, 100 g muşchi de
viţel, o linguriţă de ulei de măsline
Încălzeşte supa, pune în ea brânza de vaci şi prazul tăiat rondele şi fierbe 8 minute. Condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Frige carnea câteva minute în ulei de măsline, condimenteaz-o şi serveşte-o cu sosul de brânză deasupra.

Salată cu păstrăv afumat
50 g salată verde, 150 g roşii cherry, o ceapă mică, 150 g file de păstrăv afumat, o lingură oţet, o linguriţă ulei de măsline, puţină supă de legume, sare, piper
Taie salata, taie roşiile în jumătăţi, toacă ceapa şi taie peştele bucăţele. Amestecă-le şi asezonează cu un dressing făcut de ulei, oţet, supă, sare şi piper.

ZIUA A ŞASEA
Sandviş cu brânză şi ou

Unge o felie de pâine integrală cu o linguriţă de cremă de brânză slabă. Mănâncă şi un ou fiert tare. Bea un pahar de suc de portocale proaspăt stors.

Cod cu spanac
180 g file de cod, o linguriţă suc de lămâie, sare, piper, două linguriţe ulei de măsline, o ceapă,
200 g frunze de spanac, nucşoară
Condimentează peştele cu sare, piper şi lămâie, prăjeşte-l în puţin ulei şi scurge-l bine. Toacă ceapa şi căleşte-o, adaugă peste ea spanacul, lasă-l să se înăbuşe câteva minute, asezonează-l cu nucşoară şi serveşte-l garnitură, lângă cod.

Salată de andive cu friptură de vită
O andivă, jumătate de castravete, o ceapă, 50 g friptură rece de vită, o lingură oţet balsamic, o lingură ulei de măsline, sare, piper
Curăţă andiva şi mărunţeşte frunzele. Taie mărunt ceapa, castravetele şi carnea. Amestecă-le şi asezonează-le cu oţet, ulei, sare şi piper.

ZIUA A ŞAPTEA
Iaurt cu pere

Taie bucăţele o pară şi amestec-o în 150 g iaurt degresat. Adaugă o linguriţă de miere şi fulgi de migdale. Bea un pahar de suc de grepfrut roz.

Tocăniţă de pui
Un ardei gras, 250 g dovlecei, o ceapă, un căţel de usturoi, 2 linguriţe ulei, o bucăţică de ghimbir, 110 g piept de pui, o linguriţă sos de soia, piper
Toacă legumele mărunt şi căleşte-le în uleiul de măsline.  Prăjeşte puiul tăiat fâşii în uleiul rămas, amestecă-l în legume şi asezonează cu sos de soia şi piper. Lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute.

Rizoto cu legume
O ceapă, un căţel de usturoi, o linguriţă de unt, 80 g orez, 300 ml supă de legume fierbinte, 100 g păstăi de mazăre tânără, 200 g morcovi, o lingură parmezan ras, sare, piper
Căleşte în unt ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Adaugă orezul, rumeneşte-l, apoi stinge cu supa şi fierbe 10 minute. Taie păstăile de mazăre în două-trei bucăţi, dă morcovii pe răzătoarea mare, pune legumele în orez şi mai fierbe încă 10 minute. Pune sare, piper şi parmezan şi amestecă bine.

Cum obţii un abdomen plat?
Ca să te strecori uşor într-o rochie mulată, Michael van Straten îţi dă şi o cură de 24 de ore, care te «dezumflă»

Seara: două pahare cu apă fierbinte şi suc de lămâie, care vor regla rinichii. De asemenea, se recomandă un laxativ uşor. Înainte de culcare,  bea şi o infuzie din pătrunjel şi mărar.
A doua zi dimineaţă: un alt pahar cu apă fierbinte şi suc de lămâie şi din nou laxative. La micul dejun, un iaurt natural şi fulgi de ovăz. La prânz, un măr, câteva boabe de struguri şi o banană. După-masă, mai bea cel puţin două căni de ceai de muşetel. Seara, înainte de cină, o infuzie de mărar şi pătrunjel şi un peşte la grătar.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton