Nu doar cremele și serurile minune te ajută să arăți bine, ci și produsele din bucătărie. Vezi care sunt condimentele și ierburile care te întineresc.
Busuiocul
Busuiocul are o aromă nemaipomenită și este foarte bun pentru tratarea problemelor digestive (te scapă de viermii intestinali și de viruși). În plus, este bogat în flavonoide, astfel că protejează structura celulară și încetinește procesul de îmbătrânire, iar vitamina K îți întărește oasele, potrivit mindbodygreen.com. Adaugă busuiocul în salate, supe sau consumă-l sub formă de ceai.
Scorțișoara
Scorțișoara are numeroase beneficii pentru organism. În primul rând, scade tensiunea arterială și echilibrează nivelul zahărului din sânge. Are și proprietăți anti-inflamatorii, omoară bacteriile și fungii, astfel că echilibrează flora intestinală. Consum-o cu încredere și dacă ai colesterolul mărit, pentru că ajută la scăderea lui, și îți menține organismul tânăr. Adaugă scorțișoara în cafea, în prăjituri, smoothie-uri sau peste fructe.
Coriandrul
Coriandrul este un condiment foarte puternic, cu proprietăți anti-inflamatorii, care reduce nivelul zahărului din sânge și al colesterolului. Previne diabetul, așa că include-l în alimentație, pentru că va ține departe bolile cronice și te va menține tânără mai mult timp. Îl poți combina cu linte, cereale, carne, dar este foarte bun și în salate.
Ghimbirul ajută digestia, te scapă de greață și este anti-inflamator, așa că nu ezita să îl consumi. Studiile au arătat că acest condiment este bun și pentru calmarea durerilor articulare și încetinirea creșterii tumorilor. Îl poți adăuga în smoothie-uri, dar și în mâncăruri gătite. Ceaiul de ghimbir este, de asemenea, foarte sănătos.
Lavanda
Lavanda îți îmbunătățește starea de spirit și te ajută să adormi, deoarece te scapă de anxietate și tratează depresia. În plus, calmează sistemul nervos și durerile de cap. Poți pune câteva picături de ulei de lavandă pe pernă, ca să adormi, dar poți adăuga acest condiment și în prăjituri.
Pătrunjelul este bogat în clorofilă, vitamina C, acid folic, fier și alte minerale, precum și flavonoide cu efect anti-inflamator, care luptă împotriva radicalilor liberi și cancerului. Dacă îl consumi cu regularitate, te menține tânără mai mult timp. Include-l în salate, smoothie-uri sau supe.
Rozmarinul
Rozmarinul conține antioxidanți puternici, care acționează ca un detoxifiant pentru ficat și încetinește îmbătrânirea. Pentru că stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește și digestia. Rozmarinul întărește vasele de sânge și îmbunătățește circulația sângelui în creier, astfel că previne apariția problemelor cognitive. Folosește rozmarinul la fripturi, legume sau pește.