Semne că nu ai încredere în tine

.
Încrederea în forțele proprii te ajută să avansezi în carieră și îți îmbunătățește relațiile cu ceilalți. Vezi cum îți dai seama că îți lipsește stima de sine și cum să repari această problemă.

Simți mereu nevoia să îți demonstrezi importanța

Dacă ai ceva experiență de viață și simți nevoia, în continuare, să le arăți celorlalți cât ești de valoroasă, probabil nu crezi că ești destul de bună și de inteligentă. Oamenii încrezători în forțele proprii nu caută aprecieri și nu sunt interesați de ce cred ceilalți. Dacă vrei și tu să ai o astfel de atitudine, analizează ce anume simți nevoia să demonstrezi, cui și de ce. Concentrează-te mai mult pe realizările tale și te vei simți mai bine în pielea ta.

Ai o relație toxică

Dacă ai lângă tine un partener care cere, fără să dea nimic, ești într-o relație toxică. Iar dacă accepți toate astea, probabil nu ai prea multă încredere în tine. Ai impresia că nu meriți dragoste și sprijin și te mulțumești cu puțin. Pentru a ieși din această situație, trece pe o listă calitățile tale și pune-o la vedere. Când primești un compliment, completează lista. În momentul în care începi să recunoști aceste calități, vei fi mai sigură pe tine, potrivit mindbodygreen.com.

Citește și: Ce nu spun niciodată femeile care se respectă

Ești devastată când ești criticată

Dacă intri în depresie de câte ori ai un eșec profesional sau după fiecare despărțire, probabil încrederea în forțele proprii nu este foarte puternică. Toată lumea trece prin astfel de momente, este important să te ridici și să mergi mai departe. Încearcă să discuți cu prietenii tăi despre nesiguranțele tale și te vei simți mai bine în pielea ta.

Crezi că succesul tău este doar „noroc”

Dacă ai impresia că tot ce ai obținut până acum este rezultatul norocului, probabil ai ceva probleme cu încrederea în tine. Trebuie să înțelegi că talentul și munca ta te-au dus acolo unde ești și să fii mai sigură pe tine. Dacă ai îndoieli, amintește-ți de pașii pe care i-ai făcut pentru a ajunge unde ești acum. Amintește-ți ce sacrificii ai făcut, cine te-a ajutat și cum te-ai descurcat în situații limită. Vei reuși, astfel, să înțelegi mai bine care sunt calitățile tale.

Nu îți urmezi visurile

Dacă pentru fiecare vis pe care îl ai găsești sute de scuze să nu îl urmezi, ai nevoie de mai multă încredere în tine. Poate ai un job foarte bun și ești plătită bine, dar dacă nu este ce ți-ai dorit dintotdeauna, nu îți trăiești viața la adevăratul potențial. Visurile nu trebuie să fie fantezii, sunt doar o reflecție a ceea ce vrei să obții. Dacă ți se întâmplă să visezi cu ochii deschiși, fără să faci nimic în acest sens, încearcă să faci unele schimbări. Gândește-te bine la ce îți dorești de la viață și fă tot ce îți stă în putere să obții.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton