În postul Crăciunului, în zilele de sâmbătă și duminică, cei care postesc au dezlegare la peşte! Ceea ce înseamnă că te poți răsfață cu un meniu, în care peștele să fie din abundență.
De la aperitive gustoase, supe și ciorbe la adevărate preparate speciale, peștele poate fi gătit în multe forme, fără să te abați însă de la celelalte reguli ale postului.
Iată câteva reţete din peşte pe care le poți mânca în post.
Alege un peste special cum este dorada și prepară un fel principal pe care toți îl vor aprecia. Ai nevoie de câteva legume și foarte multe condimente bine alese. Vei vedea la final, că gustul special al doradei este completat de aromele fine pe care trebuie să le folosești. Iată rețeta!
Macroul este unul dintre cele mai apreciate feluri de peste, pentru că are un gust aparte, iar conservele din macrou sunt mereu la îndemână. Așadar, poți să folosești o conservă de macrou marinat în combinație cu câteva legume și obții un fel de mâncare deosebit. Iată cum prepari acest fel de mâncare! Rulouri de şalău cu orez şi sos picant
Șalăul este unul dintre cele mai delicate feluri de peşte, apreciat pentru carnea albă și foarte dietetică. Dacă vrei să prepari o rețetă specială din peşte, ori dacă ai invitați la masă, atunci nu ezită să alegi șalăul că ingredient de bază pentru o mâncare de peşte. Mai ai nevoie de orez, câteva legume și condimente. Uleiul de măsline și vinul alb vor însoți preparatul. Iată rețeta!
Un borș tradițional de peste este perfect pentru o masă completă din peşte. Pentru a reuși să obții borșul de peste tipic românesc nu ai nevoie de multe ingrediente. Ceea ce contează este felul peștelui pe care îl folosești și bineînțeles trebuie să respecți toți pașii din rețetă.Iată aici cum se prepară borșul de peşte!