De ce nu ar trebui să consumi apă îmbuteliată în plastic

.
Apa la sticlă este principala sursă de hidratare în zilele noastre, de când cea de la robinet a început să provoace tot felul de probleme, minore, ce-i drept, de sănătate. Însă ne face mai bine și apa îmbuteliată în sticle de plastic?

Specialiștii aduc câteva argumente contra acestui obicei de consum. Iată care sunt acestea!

Bacterii

Chiar dacă este purificată înainte de a fi îmbuteliată, specialiștii susțin că apa nu este testată de atât de multe ori precum cea de la robinet. Apa minerală naturală este obținută din izvoare, unde, de cele multe ori se pot găsi și microorganisme incompatibile cu organismul uman și care au o perioadă de viață îndelungată. Așadar, apa îmbuteliată nu este neapărat mai sănătoasă, compartiv cu cea de la robinet. Studiile arată că recent au fost identificat campilobacterul în compoziția apei îmbuteliate, demonstrând astfel faptul că apa din sticlă de plastic nu este mai puțin periculoasă decât cea de la robinet.

Citește și: De ce să nu bei apa lăsată în pahar peste noapte

Plasticul

Produsele chimice care sunt folosite pentru confecționarea plasticului pentru îmbutelierea apei. În funcție de metodele de producție și de condițiile de depozitare a apei înainte ca tu să o cumperi de pe raft, containerul se poate degrada înainte de a fi achizționată apa, iar compușii toxici pot ajunge în apă.

Compușii chimic care pot ajunge în apă includ bisfenol A (BPA), nonilfenol (NP), terț-octilfenol (tOP), ftalat de dimetil(DMP), dietil ftalat (DEP), di (n-butil) ftalat (DBP), etc. Conform site-ului powerofpositivity.com, mai multe studii arată că astfel de compuși toxici au fost descoperiți în apa la sticlă produsă de mai multe firme mari din Statele Unite ale Americii.

Citește și: Ce trebuie să știi înainte să reutilizezi o sticlă

Calitatea

Atunci când cumpără apă la sticlă, consumatorii cred că aceasta este varianta perfectă pentru cea de la robinet, care ar putea fi infestată cu diverse bacterii. Sursa menționată precizează că ideea că apa la sticlă de plastic este mai sănătoasă este un mit. Într-un alt studiu legat de sănătatea apei, nivelul de bacterii din apa îmbuteliată era mai ridicat comparativ cu cea de la robinet. ”15 mostre de apă îmbuteliată care au fost comparate cu cele cu apă de la robinet au avut în componența lor un număr semnificativ mai mare de bacterii. Dintre aceste 15 mostre, nivelul de bacterii era de două ori mai mare comparativ cu apa contaminată de la robinet”.

Alternative la sticla de plastic

Un termos în care să țineți apa este ideal și îl puteți transporta peste tot după voi. În plus, păstrează și temperatura apei, dar menține și puritatea acesteia. De asemenea, zilnic sticla în care țineți apa trebuie spălată foarte bine cu o perie pentru sticle, cu soluție sau detergent antibacteriene și cu apă caldă, astfel încât să țineți la distanță.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton