Ridurile sunt cel mai mare comșmar al femeilor, mai ales al celor care au depășit pragul de 30 de ani. Există însă trucuri prin care ne putem menține pielea tânără și frumoasă, respectând anumite ritualuri zilnice și renunțând la câteva obiceiuri care ne îmbătrânesc prematur.
Puțină disciplină și putem avea o piele așa cum ne dorim. Iată care sunt pașii!
Faci prea multe lucruri deodată
Da. Este bine să ne menținem active, însă este vorba despre activitatea mentală care trebuie întreținută constant. Atunci când încercăm să facem mai multe treburi deodatp, care ne solicită fizic și ne stresează, nu facem altceva decât să ne îmbătrânim prematur. ”Oamenii cred că este foarte bine să facă mai multe activități deodată. De fapt, ei nu fac altceva decât să termine nimic ca lumea și să se streseze mult mai mult”, susține Raymond Casciari, doctor la Spitalul St. Joseph din rorașul Orange, California.
Mai multe studii arată că stresul cronic antrenează eliberarea radicalilor liberi, principalii factori care ne îmbătrânesc pielea și ne afectează celulele.
Este adevărat, dulciurile ne dau o stare de bine, însă acestea nu trebuie consumate chiar zi de zi, pentru că nu facem altceva decât să îmbătrânim mai devreme. ”Moleculele de zahăr se atașează de fibrele proteice din fiecare celulă”, susține Susan Stuart, dermatolog la Spitalul din San Diego, California. Acest proces este cunoscut drept glicație, afectând procesul de producere a colagenului. Aceasta poate duce la formarea cearcănelor, pierderea strălucirii pielii, pierderea elasticității și, drept urmare, creșeterea numărului de riduri.
Dacă dormi mai puțin decât cele șapte sau opt ore recomandate nu riști doar să faci cearcăne sau pungi pe sub ochi, dar reduci și elasticitatea pielii.
Casciari, care a fondat și un laborator pentru studiul somunuli, la Spitalul St. Joseph, susține că numărul optim de ore dormite este șapte. Nu doar că nu mai ai energie în timpul zilei, dar nu te mai poți concentra, și pielea ta are de suferit.
Faci ”cură” de seriale
Este plăcut atunci când ai mai multe zile libere să urmărești toate sezoanele serialelor prerferate. Dar, conform specialiștilor, această activitate este contraindicată. Potrivit unui studiu realizat pe 11.000 de australieni cu vârste de peste 25 de ani, fiecare oră petrecută în fața televizorului reduce speranța de viață cu 22 de minute. Conform concluziilor, persoanele care au petrecut o medie de 6 ore în fața televizorului au murit cu cinci ani mai devreme comparativ cu persoanele care nu stăteau prea mult în fața micilor ecrane.
Stai prea mult pe scaun
Nu mai există nici un dubiu că o viață sedentară nu face deloc bine organismului. Exis numeroase studii care arată că persoanele care petrec cel mai mult timp pe scaun sunt expuși riscului de boli renale, cardiovasculare, cancer și obezitate. Ne putem întineri organismul făcând exerciții timp de 150 de minute pe săptămână. Conform unei cercetări publicate în Journal of Sports Medicine, persoanele care fac mișcare timp de 150 de minute pe săptămână trăiesc cu 10-13 ani mai mult decât cele inactive.