2 alternative excelente la zahăr, de care nu ai știut până acum

.
O dietă sănătoasă este cu siguranță pe lista cu ceea ce avem e făcut în anul în care am intrat. Cele mai multe dintre noi nu vor neapărat să slăbească, ci să elimine acele alimente care nu fac deloc bine organismului.

Siropul de anghinare

Bogată în inulinp, acest tip de legumă este o excelentă alternativă la zahărul din comerț. Însă nu numai atât: siropul de anghinare ajută la îmbunătățirea florei intestinale, la tractul intestinal, iar gustul său dulceag îl face să fie ideal pentru orice aliment în care simți nevoia adaugi zahăr.

anghinare

Indexul glicemic este scăzut, motiv pentru care siropul de anghinare nu este doar dietetic, dar este și sănătos. Este ideal pentru persoanele care au probleme cu canitatea de zahăr de snge și sunt pe punctul de sa face diabet sau pentru persoanele care fac des candidoză și sunt nevoite să respecte un anumit regim alimentar.

Oamenii de știință au descoperit și daptul că inulina din siropul de anghinare duce la o mai bună funcționare a sistemului gastrointestinal și ajută organismul uman să absoarbp mult mai bine calciul.

Făină de lucuma

Și făina de lucuma, un fruct exotic care se cultivă în Peru, dar care câștigă teren și la noi, este un bun candidat pentru ”postul” de îndulcitor natural, în momentul în care am decis să eliminăm complet zahărul procesat din alimentație. La fel de subutil ca siropul de arâar, făina de lucuma este ideală pentru deserturile făcute în casă, fără să dea peste cap glicemia.

lucuma

Lucuma este o sursă extraordinară de carbohidrați, vitamine, fibre, minerale și conține betacaroten. Datorită acestui din urmă component, lucuma ajută la întărirea sistemului imunitar. Este, de asemenea, foarte bogat în fier și vitaminele B1 și B2. Conținutul foarte scpzut d zahăr îl face să fie o alternativă excelentă la zahăr inclusiv pentru persoanele care suferă de diabet.

Deși sunt două ingrediente de care nu auziți la fiecare colț de stradă, poate ar fi bine să le includeți în dieta voastră siropul de anghinare și făina de lucuma, bineânțeles nu fără a consulta mai înainte medicul dumneavoastră, pentru a afla care dintre cei doi îndulcitori vi se potrivesc.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton