O nouă colecție Giles Deacon

.
La începutul lunii decembrie, la Barcelona a avut loc o nouă ediție a evenimentului internațional P&G Future Fabrics. Special pentru acest eveniment, creatorul de modă britanic Giles Deacon a creat o colecție de haine, în care a îmbinat trendul athleisure cu materiale speciale, creând piese vestimentare de designer care pot fi spălate la mașină.

Printre invitații acestei ediții s-au aflat designerul Jonathan Saunders, cunoscuta bloggeriță Susi Bubble, jurnalistul de modă Gianluca Longo, care ne-au oferit câteva date și păreri interesante legate de îngrijirea hainelor și despre tendințele în modă. Iată câteva statistici și concluzii despre obiceiurile femeilor legate de îngrijirea hainelor și despre ce tendințe există în purtarea sau păstrarea pieselor vestimentare favorite.

Femeile păstrează hainele care le plac în jur de 12 ani

Există o componentă emoțională foarte puternică atunci când vrem să păstrăm hainele ca noi cât mai mult timp. Aceasta este legată de amintirile pe care le avem despre mpoentele când am purtat acele piese vestimentare.

70% din petele de pe haine sunt invizibile

În fiecare secundă se vând 60 de perechi de jeanși

80% din haine sunt „someday clothes” (cu siguranță aveți în garderobă haine păstrate pe principiul „nu renunț la ele, poate le port cu altă ocazie”)

Athleisure: haine casual create pentru a fi purtate atât când facem sport, cât și la modul general, în activitățile de zi cu zi

80% din timp purtăm doar 20% din hainele pe care le avem în întreaga garderobă

Mai multe fotografii din colecția lui Giles Deacon realizată în colaborarea cu P&G, puteți găsi în revista Unica de ianuarie, din 19 decembrie la chioșcurile de presă!

Foto: P&G

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton