Rozul-cuarț și albastrul-seren, culorile anului 2016

.
Ca de fiecare dată, am așteptat cu nerăbdare anunțul Institutului Pantone, cu privire la culoarea anului următor. Azi am aflat că, pentru prima oară, celebrul institut a desemnat două culori oficiale pentru 2016. Putem vorbi despre o culoare principală, rozul-cuarț, și una secundară, albastrul-seren.

A photo posted by PANTONE (@pantone) on

Culori pastelate, cu un aer romantic, rozul-cuarț și albastrul-seren se regăsesc deja în colecțiile marilor designeri, încă din acest sezon, toamnă-iarnă 2015-2016. Probabil că în colecțiile de primăvară-vară le vom putea remarca și mai bine. Până atunci însă iată cum au motivat specialiștii Institutului Pantone alegerile și care este simbolistica din spatele acestor două culori:

„Împreună, rozul-cuarț și albastrul-seren dau naștere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz și cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine și un sentiment de pace și ordine. Totodată, această combinație inedită este și provocatoare, deoarece nu se regăsește în asocierile tradiționale de culori.

Ținând cont și de faptul că în multe părți ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferențelor de gen), cele două culori alese coincid și cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design”, se arată pe site-ul oficial al Institutului Pantone.

Foto: Hepta, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton