Cum să îți faci acasă un plasture împotriva tusei

.
În sezonul rece, tusea ne dă mereu dureri de cap. Uite cum poți scăpa de ea cu un plasture făcut acasă.

Tusea apare, de obicei, în urma unei răceli cauzată de viroze sau infecții ale tractului respirator, dar poate fi cauzată și de alergii. Răcelile pot fi însoțite și de dureri musculare, în timp ce alergiile nu.

Sunt numeroase medicamente care te scapă de tuse, dar poți încerca și ceva natural. Plasturele care te scapă de această problemă este folosit de sute de ani în tratarea infecțiilor respiratorii și îl poți face foarte simplu acasă, potrivit beextrahealthynow.com.

Plasturele împotriva tusei, simplu de făcut și eficient

Dacă vrei să încerci acest remediu, ai nevoie de cantități mici de miere, făină, ulei vegetal, tifon, șervețel și bandă adezivă.
Amestecă făina cu o cantitate mică de miere, astfel încât compoziția să nu ți se lipească de mâini. Adaugă și un pic de ulei vegetal și mai pune un pic de făină. Pasta obținută trebuie pusă pe un șervețel și împachetată, apoi, într-un tifon. Cu ajutorul bandei adezive, lipește plasturele obținut pe piept sau pe spate și bagă-te în pat. Aplică acest tratament seara și lasă-l să acționeze 2-3 ore. Ai grijă să nu pui acest plasture în zona apropiată inimii.

În momentul în care vei începe tratamentul, vei vedea că vei transpira foarte mult și sunt șanse mari să fii nevoită să schimbi lenjeria. Plasturele cu miere are efect anti-inflamator și te încălzește. Cel mai bine este să îl folosești din prima zi a bolii, pentru a evita complicațiile care pot apărea de la o simplă răceală, și să îl aplici câteva zile la rând.

Plasturele cu miere și făină poate fi folosit și de copii mai mare de 6 luni, însă aceștia nu trebuie să aibă nicio boală de piele sau alergii. Nu este recomandat să folosești acest tratament natural dacă ai febră.

Alte remedii care te scapă de tuse

Când nu poți scăpa de tuse, consumă mai multe probiotice. Acestea sunt microorganisme care mențin echilibrul florei intestinale și îți întăresc sistemul imunitar. Probioticele se găsesc în iaurt natural sau murături.

Ananasul este un alt produs eficient împotriva tusei, deoarece conține bromelaină, o enzime care te scapă de mucusul din gât. Dacă alegi să iei suplimente cu bromelaină, nu le amesteca cu antibiotice, deoarece cresc absorbția acestor medicamente. Poți încerca să scapi de tuse folosind mentă, ale cărei uleiuri au proprietăți de vindecare. Mentolul calmează un gât iritat și acționează ca un decongestionant, dizolvând mucusul.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton