6 superalimente care te ajută să slăbești rapid

.
Fructele de avocado, chili sau salata, care până nu demult făceau parte din categoria superalimentelor ce ajutau la slăbit, sunt istorie. O nouă grupă de astfel de ingrediente le-a luat locul.

Iată care sunt acestea!

Oțetul de cocos

Acest produs este foarte asemănător cu celelalte tipuri de oțet și este folosit, în principal, în bucătăria asiatică. Este un aliment care face minuni, deloc bogat în calorii și carbohidrați, plasat în categoria alimentelor care scad indexul glicemic. Cu alte cuvinte nu îți va mări nivelul de zahăr din sânge și va accelera metabolismul. Mai mult, are un gust grozav, nu este deloc tare, așa cum sunt celelalte tipuri de oțet, și poate fi folosit cam la orice preparat din viața de zi cu zi.

Scorțișoara

Aromatul condiment a fost inclus recent în categoria superalimentelor. Este binecunoscut faptul că accelerează metabolismul, împiedică depunerea grăsimilor în organism – lucru care ajută la slăbit, scade nivelul de zahăr din sânge. Poți pune scorțișoară în ceai sau o poți presăra peste cereale sau chiar peste paste, mai ales dacă prepari paste dulci, ori produse de patiserie, orez cu lapte.

Alga marină brună

Japonezii consumă în cantități mari această iarbă, bogată în minerale și vitamine, care ajută la digestie. Și acest aliment ajută metabolismul și nu favorizează depunerea grăsimilor, fiind benefic în curele de slăbire. Este o plantă asemănătoare cu iarba de mare, care poate fi servită ca garnitură la masa de prânz sau cină sau chiar la sushi făcut în casă.

kelp

Așa arată alga brună marină!

Lapte cu turmeric

Turmericul stimulează buna funcționare a bilei, favorizând producția de acid biliar. Acesta ajută la descompunerea mâncării sau grăsimilor, ajutând astfel la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv. Drept urmare, vei scădea în greutate datorită unei bune asimilări a mâncării și a imboldului pe care i-l vei da sistemului digestiv, cu acest ingredient. Poți pune turmeric în lapte, băutură care poartă numele de laptele de aur, sau poți adăuga turmeric în oricare alte preparate care îți plac.

Sucul de rodii

Rodiile sunt bogate în fibre și vitamine, motiv pentru care te vei simți sătulă după ce ai consumat un astfel de fruct. Antioxidanții conținuți de rodii ajută la o digestie sănătoasă, controlând, în consecință, și greutatea corpului.

Ceaiul de artemisă

Artemisa este o plantă excelentă pentru detoxifierea organismului. Și, cum slăbitul presupune eliminarea numeroaselor toxine acumulate în corp, ceaiul de artemisă ajută la metabolizare, digestie, prin detoxifiere. Totuși, nu este indicat să consumați în exces această băutură. Este recomandată o cură care să nu depășească patru săptămâni. Dacă ați trecut de această cantitate, artemisa poate avea și efecte adverse asupra organismului și este bine să mergeți la medic.

artemisa

Așa arată planta denumită artemisă

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton