Ce efecte miraculoase are un cățel de usturoi pe stomacul gol

.
Usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Deși nu toată lumea îl poate consuma, acest ingredient delicios mai ales pe friptură, este contraindicat pentru persoanele care au probleme cu stomacul.

Este extrem de eficient în tratarea virozelor, acționează ca un antibiotic natural pentru infecții, iar studiile arată că, dacă mănânci usturoi înainte să mănânci sau să bei, îi vei spori efectul.

Iată de ce un cățel de usturoi este mult mai eficient dacă îl consumi înainte chiar de micul dejun, dimineața.

Imediat când ne trezim, organismul nostru nu este foarte activ, motiv pentru care și bacteriile sunt supraexpuse și nu se pot apăra împotriva efectului sporit al usturoiului, dat de faptul că este consumat înainte de a mânca.

Studiile arată că un cățel de usturoi la primele ore ale dimineții reduce simptomele hipertensiunii arteriale. Nu doar că reglează circulația, dar previne și numeroase probleme care stimulează funcționarea ficatului și a vezicii urinare.

Usturoiul mai are o funcție importantă: tratează diareea, această problemă fiind, de altfel, singura de tip digestiv care se poate remedia cu usturoi. Problemele nervoase, lipsa poftei de mâncare, stresul, toate acestea sunt afecțiuni cărora usturoiul consumat pe stomacul gol le vine de hac.

Deși se știe că persoanele care au hiperaciditate la stomac nu ar trebui să consume usturoi, totuși se pare că un cățel luat dimineața împiedică producerea în exces a acidului gastric, așa cum se întâmplă de fiecare dată când suntem nervoși.

Usturoiul și medicina alternativă

În medicina alternativă, usturoiul este cunoscut dreot unul dintre cele mai eficiente alimente pentru detoxifiere.

Practicienii din acest domeniu susțin că usturoiul este considerat unul dintre alimentele care curăță organismul de toți paraziții și bacteriile, orevine boli precum diabetul, tifosul, depresia și chiar anumite tipuri de cancer.

În cazul alergicilor la usturoi,  etse important ca aceștia să nu-l consume niciodată crud, iar dacă vă confruntați cu erupții la nivelul pielii, febră, dureri de cap, nu mai consumați usturoi.

De asemenea, în cazul pacienților cu HIV/SIDA, studiile arată că există anumite efecte adverse pe care le poate da usturoiu.

Înainte să consumați în scop curativ usturoiul, mergeți la medicul dumneavoastră pentru a vă ghida cum este mai bine să procedați.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton