Cum îți distrugi hainele fără să știi

.
Felul în care îți păstrezi hainele este foarte important și le poate prelungi viața sau dimpotrivă. Vezi cum îți distrugi garderoba fără să știi.

Păstrezi hainele pe umerașe de sârmă

Umerașele de sârmă nu oferă suportul de care au nevoie hainele tale și le strică forma. Investește în unele solide, căptușite cu pânză, pentru că astfel materialele se vor păstra mai bine.

Puloverele stau pe umeraș ca o cămașă normală

Dacă lași puloverele să atârne pe umeraș, le lărgești. Dacă nu ai loc să le ții pe rafturi separate, împăturește-le cu grijă pe umeraș, astfel încât să nu atârne.

Îți ții hainele în pungi din plastic

Poate ai impresia că hainele se păstrează mai bine dacă le ții în pungi din plastic, însă adevărul este cu totul altul. Materialele trebuie să respire, iar pungile păstrează mirosurile neplăcute și umiditatea. Dacă ți se pare că hainele se șifonează în dulap, este pentru că umerașele stau prea aproape unele de altele. Ar trebuie să fie la distanță de aproximativ 2 centimetri.

Îți lași sutienele la întâmplare

Dacă îți înghesui sutienele într-un dulap, riști să strici forma cupelor și nu îți vor mai oferi suportul de care ai nevoie. Este indicat să păstrezi unul în altul, astfeș nu se vor deforma.

Nu speli hainele cu atenție

Când bagi la spălat, asigură-te că închei fiecare nasture, fermoar și cârlig, pentru că altfel se pot prinde de alte haine. În plus, hainele colorate, precum blugii, trebuie spălați pe dos, pentru ca nuanța să reziste mai mult.

Folosești prea mult detergent

Excesul de detergent poate rămâne sub gulerul cămășilor sau sub manșete și duce la formarea bacteriilor. Ai nevoie de mai mult detergent doar dacă stai într-o zonă cu apă dură, dacă nu, nu depăși doza recomandată pe ambalajul detergentului.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton