Testul care îți spune dacă ai destul zinc în organism

.
Zincul este un mineral esențial, care se găsește în anumite alimente sau sub formă de suplimente. Lipsa lui slăbește sistemul imunitar și provoacă probleme serioase de sănătate. Vezi cum îți dai seama acasă dacă îți lipsește zincul și ce trebuie să faci.

Derek Bryce Smith a creat un test care poate fi făcut acasă, pentru a stabili dacă îți lipsește zincul din organism, potrivit theheartysoul.com.

Experții susțin că două miliarde de oameni din toată lumea suferă de lipsă de zinc, iar studiile de la Universitatea de Stat din Oregon au tras concluzii îngrijorătoare referitoare la această problemă de sănătate. Numeroase cercetări care analizează sistemul imunitar, degradarea ADN-ului sau cancerul au arătat că zincul este esențial pentru a proteja împotriva stresului oxidativ și a ajuta la refacerea ADN-ului. Atunci când suferi de deficiență de zinc, abilitatea corpului de a repara pagubele genetice scade.

Ce trebuie să faci pentru a afla dacă ai lipsă de zinc

Ia două lingurițe de zinc și ține-le în gură. Analizează gustul acestui mineral, iar după 30 de secunde, scuipă-l. Dacă ai suficient zinc în organism, vei simți un gust metalic în gură. Dacă gustul de metal este foarte slab, absent sau apare mai târziu, ai un deficit în organism și ar trebui să discuți cu medicul de familie.

Oamenii care au o lipsă mare de zinc nu simt gustul acestui nutrient. Cei care se confruntă cu o deficiență minoră, vor simți un gust dulce în gură la câteva secunde după ce l-au gustat sau un gust de mineral. Dacă ai un nivel bun de zinc, gustul de metal se va intensifica cu timpul, iar dacă zincul din organismul tău este în limite normale, vei simți imediat un gust neplăcut, de metal.

Semne că nu ai suficient zinc

Când nu ai suficient zinc în organism, sistemul tău imunitar este compromis. Acest mineral afectează activitatea celulelor, iar dacă ai prea puțin, anticorpii tăi sunt slăbiți. Răcești, astfel, mai repede și ești afectat de diverse infecții. Diareea este un alt simptom al deficitului de zinc.

Zincul este important și pentru creșterea celulelor, iar când nu ai destul, te confrunți cu leziuni ale pielii și căderea părului. O astfel de problemă de sănătate duce și la pierderea apetitiuluI. Dacă medicul nu descoperă la timp problema, se poate ajunge la anorexie.

Alte semne includ reducerea fertilității, iritații pe piele, puncte pe unghie, probleme cu somnul, lipsa libidoului, a gustului și a mirosului, iar în unele cazuri poate apărea anemia.

Cum tratezi lipsa de zinc?

Lipsa de zinc poate fi tratată cu suplimente sau crescând consumul de alimente care îl conțin. Fulgii de ovăz, grâul, semințele de dovleac, ouăle, laptele, nucile, carnea sau mazărea sunt bogate în zinc.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton