Ce alimente nu ar trebui să combini niciodată

.
Până la 28 de ani, poți mânca aproape orice, fără ca silueta ta să aibă de suferit. După această perioadă, însă, este indicat să fii atentă la cum arată masa ta. Vezi ce alimente nu ar trebui să combini niciodată.

Între 5 și 28 de ani, bila și acidul gastric acționează la capacitate maximă, așa că poți mânca orice, fără să te gândești la consecințe, potrivit healthyfoodteam.com. După această vârstă, însă, arderile nu mai sunt atât de puternice, iar organismul nu mai elimină toxinele la fel de ușor. Îl poți ajuta să funcționeze evitând anumite combinații alimentare.

Carne și carbohidrați

Atunci când amesteci proteină animală cu carbohidrați, sucurile digestive secretate de fiecare se vor anula unul pe altul. Astfel, proteina va putrezi, iar carbohidrații vor fermenta, potrivit care2com. În aceste condiții, apar gazele și flatulența. Nutriționiștii te sfătuiesc să nu mănânci niciodată carne cu orez, pâine, paste sau cartofi sau fasole. Pe lângă disconfortul digestiv pe care îl vei simți, nu vei beneficia de nutrienții alimentelor. Când vrei să mănânci carne, combin-o, mai bine, cu legume cu frunze verzi.

Grăsimi și alte alimente

Combinația de măsline și pâine, ton și maioneză sau carne și ulei sunt extrem de periculoase și trebuie evitate. Grăsimile se digeră mai greu, iar când le amesteci cu alte alimente, își supui ficatul și fierea unui stres. De exemplu, o cantitate mare de grăsimi, amestecată cu proteine, încetinesc digestia. Este indicat să folosești foarte puțin ulei organic, precum cel de măsline sau de cocos, atunci când gătești legume, paste sau proteine. În plus, alimentele care conțin grăsimi sănătoase și proteine, precum avocado, nuci și semințe, nu trebuie să fie niciodată combinate cu legume ce au amidon.

Lichide și alimente

În niciun caz nu amesteca mâncarea cu băutura. Nu bea apă sau sucuri în timpul meselor și ceai după masă, pentru că îți vei da digestia peste cap. Apa trece prin stomac în aproximativ 10 minute, iar sucul între 15 și 30 de minute. Orice lichid din stomac diluează enzimele pe care organismul le folosește pentru a digera proteine, carbohidrați sau grăsimi. Bea apă cu cel puțin 10 minute înainte de masă și la o oră după masă.

Două alimente bogate în proteine

Oricât de delicios ar fi un mic dejun cu ouă și bacon, trebuie evitat. Același lucru se aplică și combinației de nuci și iaurt, pentru că alimentele care au o cantitate mare de proteine se digeră mai greu. De evitat este și combinația de pește și carne.

Cel mai bine este să mănânci carnea ultima oară, iar primul fel ar trebui să conțină legume. Nu aștepta niciodată mai mult de 10 minute între felurile de mâncare, pentru ca sistemul digestiv să continue să funcționeze.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton