Home > Diverse > Dieta fără grăsimi – pierzi 3 kilograme în 7 zile
Dieta fără grăsimi – pierzi 3 kilograme în 7 zile
.
PIERZI . Alimentele sănătoase îţi dau un plus de vitalitate.
Dacă vrei să scapi cât mai repede de surplusul de kilograme într-un mod sănătos, apelează cu încredere la dieta fără grăsimi. Aceasta te va ajuta să-ţi modelezi frumos silueta şi să fii din nou mândră de corpul tău! Se ştie deja că în orice tip de regim pentru slăbit trebuie redus consumul de grăsimi. Ei bine, dieta fără grăsimi se bazează pe un principiu de viaţă sănătos, mai precis pe eliminarea grăsimilor rele pentru organism din alimentaţie. Un astfel de regim care reduce lipidele (grăsimi, în special de origine animală) este mai sănătos pentru inimă şi vasele sanguine.
Luni
Mic dejun: ceai sau cafea, două felii de pâine integrală cu 50 g brânză de vaci degresată. Prânz: salată verde cu o ceapă, condimentată cu 2-3 picături de zeamă de lămâie, 200 g muşchi de vită la grătar, 4 măsline şi un fruct la alegere. Cină: o porţie de supă de zarzavat, 150 g peşte la grătar şi 50 g iaurt degresat.
Marţi
Mic dejun: 200 ml suc natural de portocale, 100 ml iaurt degresat cu 50 g cereale integrale. Prânz: salată (la discreţie) din mere şi varză albă condimentată cu 2-3 picături de lămâie şi puţin ulei de măsline, 150 g piept de pui şi un fruct la alegere. Cină: 100 g şuncă presată, 200 ml lapte degresat şi un fruct.
Mic dejun: ceai sau cafea şi o felie de pâine integrală cu 50 g jambon. Prânz: salată (la discreţie) din morcovi şi ţelină, 200 g orez gătit la cuptor cu legume şi doar o lingură de ulei de măsline, 40 g parmezan şi un fruct la alegere. Cină: 200 g legume asortate fierte în baie de aburi, 150 g peşte alb la grătar şi un fruct la alegere.
Joi
Mic dejun: 200 ml suc de portocale şi 100 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale. Prânz: salată (la discreţie) din roşii, ceapă şi castraveţi, 200 g peşte gătit la grătar sau la cuptor şi 150 g salată de fructe asortate, la alegere. Cină: un cartof copt, 50 g brânză telemea de vacă degresată, un fruct la alegere.
Mic dejun: ceai sau cafea, două felii de pâine integrală şi un ou fiert tare. Prânz: salată (la discreţie) din mere şi morcovi date pe răzătoare, 50 g brânză telemea de vacă, 150 g piept de curcan la grătar şi un fruct. Cină: salată din varză roşie, morcovi şi ceapă (la discreţie), 150 g peşte la grătar şi un fruct la alegere.
Sâmbătă
Mic dejun: 200 ml suc natural de portocale, două felii de pâine integrală cu două felii de jambon. Prânz: 200 g carne de vită la grătar, doi cartofi copţi şi un fruct la alegere. Cină: 100 g salată de ton cu 50 g boabe de porumb, 100 ml iaurt degresat.
Duminică
Mic dejun: ceai sau cafea, 100 ml lapte degresat şi 50 g cereale integrale. Prânz: 150 g piept de pui, legume asortate fierte în baie de abur (la discreţie) şi un fruct. Cină: o porţie de supă de zarzavat, 50 g iaurt degresat şi un măr.
3 sfaturi de care trebuie să ţii cont
â–º Ceea ce trebuie să faci pentru a duce la bun sfârşit această dietă este să elimini din alimentaţia ta grăsimile precum brânzeturile nedegresate, produsele de patiserie, margarina, untura etc. â–º Peştele, puiul, legumele şi verdeţurile trebuie să facă parte din meniul tău obişnuit. â–º Evită prăjelile şi înlocuieşte-le cu mâncarea preparată la cuptor, prin fierbere sau la grătar.
Bine de ştiut
â–º Urmează toţi paşii dietei şi nu renunţa la niciun fel de mâncare din meniul recomandat. â–º Mănâncă încet şi mestecă foarte bine toate alimentele. În acest sens, asigură-te că ai la dispoziţie cel puţin 30 de minute pentru fiecare masă. â–º Consumă cel puţin 2,5 litri de apă plată pe zi.