Relaxare pentru trup şi suflet

.

Avem nevoie de mai multă linişte, mai multe zâmbete, mai multă poftă de viaţă. Ayurveda, o ştiinţă străveche a indienilor, ne învaţă cum să ne bucurăm…

… de viaţă şi să punem în armonie mintea, trupul şi sufletul. Există amănunte în viaţa noastră pe care le ignorăm sau cărora nu le acordăm importanţă, convinşi fiind că nu au un mare impact. Realitatea este de fapt alta: lucrurile mărunte dau tonul stării generale, iar schimbările mici pot face minuni. Iată câteva principii care, dacă sunt respectate îţi aduc numai câştiguri.

Fă totul cu dăruire

Dăruirea este acea poţiune magică ce poate transforma chiar şi cele mai dificile sarcini în momente plăcute de viaţă. Serviciul, treburile casnice, responsabilităţile de familie… toate au altă valoare când le faci cu dăruire şi cu bucurie. Dacă le percepi doar ca pe nişte îndatoriri, vei acumula energie negativă care îţi va face rău. Gândeşte-te că ceea ce faci este pentru tine şi pentru familia ta şi încearcă să vezi partea frumoasă a lucrurilor.

Savurează micile bucurii ale vieţii

Nu trăi pentru ziua de mâine, nici pentru cea de ieri, ci pentru aici şi acum. Viaţa se desfăşoară în prezent aşa că nu o lăsa să treacă pe lângă tine. Bucură-te mai ales de lucrurile mărunte, de surprizele pe care ţi le fac cei dragi, de schimbările de anotimp, de amănuntele frumoase care te înconjoară. Zâmbetul unui copil, un gest frumos din partea unui coleg sau o faptă bună pot fi motive puternice să te bucuri de viaţă, să râzi şi să fii fericită.

Priveşte partea plină a paharului

Fie că este vorba de oameni, fie de întâmplări, încearcă să vezi mereu partea bună şi vei avea numai de câştigat. Nu-i vorbi de rău pe ceilalţi, ci caută să le vezi calităţile şi să nu pui accent pe defecte. Puţin optimism te va încărca cu energie pozitivă şi îţi va asigura liniştea sufletească, dar şi relaxarea fizică de care are nevoie corpul tău.

Lasă somnul să-ţi ofere armonie

Acordă-ţi întotdeauna somnul de care ai nevoie! Unele persoane au nevoie de şase ore ca să se odihnească, altele de nouă ore. Cert este că trebuie să-ţi asculţi ceasul interior şi să-ţi reîncarci organismul cu energie. Ideal este să dormi de la ora 22, pentru că după această oră corpul produce o serie de substanţe importante. Din punct de vedere psihic, toate trăirile şi impresiile de peste zi sunt prelucrate, iar pentru asta este din nou nevoie de timp. Aşadar, nu merge prea târziu la culcare!

Găseşte-ţi echilibrul prin mişcare

Mişcarea trebuie să fie plăcere. Indiferent care este sportul pe care îl alegi, acesta trebuie să te atragă şi să-l practici simţindu-te bine, nu simţindu-te constrânsă să îl faci. Între perioadele de mişcare şi cele de repaus e bine să găseşti şi să menţii un echilibru. Nu este indicat nici să ai lungi perioade de sedentarism, dar nici să faci efort până la epuizare.

Regulile de alimentaţie Ayurveda

â–º mănâncă doar atunci când îţi este foame;
â–º prânzul trebuie să fie cea mai importantă masă din zi;
â–º nu te aşeza la masă dacă te simţi agitată sau tulburată;
â–º lasă o pauză de cel puţin trei ore între mese;
â–º nu mânca până te saturi;
â–º consumă alimente proaspete;
â–º bea doar apă şi ceaiuri de plante;
â–º o masă completă trebuie să conţină ceva dulce, ceva amar, ceva acru şi ceva sărat.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton