Cum să tai corect un pepene

.
Tai pepenele în felii lungi? Sau în triunghiuri mici? Greșit! Dacă vrei să tai cât mai rapid, corect și eficient pepenele zemos și dulce pe care tocmai l-ai cumpărat, respectă etapele de mai jos.

Dacă tai pepenele cum am zis mai sus, e inevitabil să nu te mozolești pe față sau, mai rău, să dai zeamă pe rochia ta nouă.

Așa că taie, prima oară, pepenele în 2, transversal. Ia una dintre jumătăți, pune-o cu gura în jos pe un fund de lemn și taie-o în felii cam de 2, 5 cm grosime. Întoarce fundul de lemn până dungile tăiate de tine pe lat/orizontal să fie acum poziționate pe înalt/verticală și taie iar pe orizontală pepenele. De deasupra se vor vedea bucățile tăiate ca niște mici pătrățele. Servește-le direct de pe fund, trăgând în sus de fiecare bucată rece și dulce.

Foto: pepene / shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton