Povești de dragoste triste

.
Poveștile de dragoste triste ne fac să ne gândim la drame complicate, cu multe personaje, ca în Romeo și Julieta, dar unele povești de dragoste adevărate sunt scurte și te lasă cu ochii în lacrimi.

Povești de dragoste triste, scurte și cu personaje reale

Frații îndrăgostiți au o poveste tragică, care emoționează oamenii care vizitează cimitirul Bellu chiar și astăzi, după mai mult de 100 de ani de la moartea lor.

Deși cercetarea arhivelor a dus la confuzii și multe voci spun că povestea de dragoste tristă a celor doi frați s-a încrucat cu cea a femeii care are astăzi mormânt în cimitirul Bellu sub numele de Eufrosina Poroineanu, legenda continuă.

Început de secol XX. El și ea, frați buni, de mamă și de tată, provenind dintr-o familie înstărită, ajung cumva separați de foarte tineri.

Ani mai târziu, la Paris, doi studenți români se îndrăgostesc fulgerător și se căsătoresc în grabă, fără să știe prea multe unul despre altul.

Ulterior, consumând căsătoria și începând să se cunoască, descoperă că sunt cei doi frați de mai sus. Durerea lor este cruntă, deoarece nu știau că au un trecut comun și că împart același sânge.

Distruși de tristețe și neputând să renunțe nici la iubirea lor, nici la vina pe care o poartă în suflete, cei doi decid să pună capăt poveștii de dragoste triste. Iau o cameră la hotel și sunt găsiți a doua zi, ea întinsă pe o canapea, împușcată în tâmplă, el – pe jos, împușcat în inimă lângă sora și totodată soția lui.

Aici povestea se complică, dar legenda spune că familia lor a reușit să-i aducă în țară și cei doi Romeo și Julieta au fost îngropați la cimitirul Bellu. Ea ar avea mormântul cu statui sub numele de Eufrosina Poroineanu, iar el, îngropat ca sinucigaș, un mormânt într-un loc necunoscut din cimitir, unde era vechea graniță a acestuia cu terenurile înconjurătoare. Chiar și astăzi mai vin tineri îndrăgostiți la mormântul lor, să depună flori și să le plângă povestea de dragoste scurtă și tristă.

Povești de dragoste scurte faimoase pe Internet

O altă poveste de dragoste care a intrat în legendă circulă și acum pe internet, fără ca cineva să știe dacă este reală sau doar ficțiune.

Spune povestea a doi tineri coreeni, el fotograf ambițios, ea o fată timidă. Se îndrăgostesc și povestea lor de dragoste pare să aibă final fericit, apoi ea varsă din greșeală un lichid din camera lui obscură peste ochi și își pierde vederea. El pare că o părăsește după accident, dispare, dar ea primește un transplant salvator de cornee.

Mai târziu, ea îl găsește într-un parc pe fostul ei iubit, acum orb și realizează că el a renunțat la vedere pentru a-i oferi ei o a doua șansă la o viață normală.

Deși filmulețul de pe Youtube este coreean și nu există traduceri, lumea întreagă a reacționat la emoția transmisă și la povestea tristă de dragoste dintre cei doi.

Unele povești de dragoste triste îți lasă o urmă adâncă în suflet și te fac să vrei să îi ajuți cumva pe protagoniști. Din păcate, vremea trece și poveștile triste și scurte de dragoste interzisă rămân în arhive și în cimitire, cuminți, așteptând pe cineva să le spună.

Sursa foto cuplu îmbățișare sfâșietoare: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton