Ținuta de cocktail pentru femei

.
Dacă ai primit o invitație la o petrecere unde trebuie să respecți un dress code cocktail, ai o paletă variată de ținute prin care poți să strălucești. Vezi ce presupune ținuta de cocktail pentru femei și ce ți se potrivește cel mai bine.

Ținuta de cocktail pentru femei: Ce presupune

Ținuta de cocktail a apărut în perioada interbelică, anii 1920, când burghezii și oamenii bogați își invitau prietenii la o petrecere cu cocktailuri și aperitive înainte de o cină mai formală sau de un eveniment, cum ar fi o seară la operă.

Ținuta de cocktail a apărut ca o necesitate, din dorința de a crea evenimente puțin mai stilate și elegante decât un prânz casual cu prietenii, dar mai puțin formale decât seratele dansante, cinele fastuoase sau petrecerile luxoase de noapte.

Practic, ținuta de cocktail este una care face trecerea de la stilul de zi la outfituri de noapte, de aceea combină și glisează între ținute sport și casual și ținute de gală.

În ziua de astăzi, ținutele de cocktail sunt întânite la evenimente tot mai diverse, indiferent dacă acestea se desfășoară sau nu în intervalul orar clasic 4-6 pm: nunți, zile de naștere formale, botezuri, evenimente sportive, lansări, aniversări corporatiste, etc.

rochii cocktail femei

În mod tradițional, ținuta de cocktail pentru femei presupunea o rochie până la genunchi, dar în ziua de astăzi, rochiile scurte cu note elegante pot fi încadrate în acest dress code fără probleme.

Dacă nu ești sigură, nu uita că ideea de dress code cocktail presupune ceva elegant, mai mult decât de o anumită lungime. Astfel, dacă alegi materiale senzuale, ca mătasea, crep satenul sau culori intense pe materiale mai rigide, nu ai cum să dai greș.

Sezonul în care are loc evenimentul este, de asemenea, important. Iarna mergi pe lână și amestecuri cu lână în compoziție, în timp ce primăvara și vara alege ținute din satin, mătase și tricotaje cu ochiuri mărunte.

Dress code cocktail: Ce accesorii se potrivesc

modele de mica rochia neagra

În ceea ce privește ținutele de cocktail, nimic nu a reușit vreodată să egaleze mica rochie neagră. Dacă este asortată cu bijuterii statement sau diamante și un inel de cocktail sau un port-țigaret ca cel folosit de Audrey Hepburn în Mic dejun la Tiffany, succesul este garantat.

Dacă mergi la o petrecere cu cocktailuri direct de la birou, alege o geantă mai mică decât cea folosită în fiecare zi și ia-ți niște pantofi cu toc de schimb și bijuterii strălucitoare la tine, ca să adaugi o notă de eleganță unei ținute office.

Vara poți opta pentru o rochie cu bretele spaghetti subțiri și sandale cu baretă, iar iarna poartă o rochie din lână neagră cu bijuterii argintii cu cristale, diamante sau perle.

Dacă este vorba de un cocktail party de vară după amiaza, o rochie cu croială în A și sandale cu toc sunt tot ce ai nevoie.

Dacă evenimentul se poate prelungi seara, alege o rochie neagră cu detalii elegante, cum ar fi cristale negre sclipitoare, încrustații sau curele care atrag privirea.

Orice rochie de lungime medie din șifon cu printuri florale este potrivită în combinație cu niște bijuterii colorate sau perle.

Ținuta cocktail în sezonul rece

Crăciunul este o ocazie minunată pentru petreceri cu dress code cocktail, mai ales dacă au loc între orele 12-14 și presupun cocktailuri, șampanie și aperitive (finger food).

Cizmele înalte din materiale elegante pot fi o opțiune în acest caz, la fel cum ghetele cu tocuri groase merg foarte bine cu rochiile din lână până la genunchi, asortate cu dresuri groase colorate.

Ținutele cocktail pot fi jucăușe sau eleganța întruchipată, dar nu vor fi niciodată outfit-uri care să te facă banală. La un eveniment cu dress code cocktail te distrezi și ești frumoasă, indiferent de ocazie.

Sursa foto cuplu ținute cocktail party, rochii cocktail, little black dress: Shutterstock

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton