Norvegia, Australia şi Islanda sunt primele trei ţări la care ar trebui să te gândeşti pentru o călătorie de vis. Pe lângă peisajele fabuloase sunt şi cele mai sigure ţări.
Pentru o vacanţă ca în poveşti aruncă un ochi pe una dintre destinaţiile de mai jos. Calculează-ţi bugetul şi vezi care ţară este pe gustul tău, fă-ţi bagajele şi la drum!
Norvegia şi fiordurile superbe
Statul nordic al Europei este unul dintre cele mai sigure atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al siguranţei.
Norvegia este o ţară stabilă care se află în topul preferinţelor turiştilor datorită complexităţii ofertelor: modern şi tradiţional, preţuri accesibile, zboruri low cost şi foarte multe atracţii turistice.
Deşi pare o ţară rece şi neprimitoare şi asta datorită proverbialilor nordici, cei care au călcat pe acest tărâm idilic au declarat că este mai bine ca acasă.
Estetic această ţară cucereşte prin diversitate: Alpii Scandinavici se îmbină perfect cu fiordurile dese, bisericile rustice din lemn se potrivesc de minune cu clădirile moderne impozante şi dansurile folclorice merg numai bine cu luminile de noapte, care pot fi văzute iarna pe cerul Cercului Arctic în condiţii meteorologice normale.
Oslo, capitala Norvegiei, are o climă temperată toamna şi caldă vara, dar nu vă gândiţi la caniculă. Iernile sunt mai lungi şi durează până la cinci luni, numai bine pentru iubitorii sporturilor pe zăpadă.
La capitolul atracţii turistice nu ştiu cu ce să încep, dar o să vă recomand câteva :”Castelul Akershus”, „Palatul Regal”, „Galeriile Naţionale”, „Muzeul Folcloric” şi normal, plimbările cu ambarcaţiunile maritime.
Pe lângă capitală, dacă aveţi posibilitatea, vizitaţi şi oraşul Bergen (fosta capitală până în 1299) sau Trondheim un centru al creştinismului unde găsiţi regiunea Tromso – cel mai mare oraş din lemn din nordul Norvegiei.
Preţuri bilete avion: Cu compania CSA preţurile pornesc de la 190 de euro de persoană cu taxe. Cu compania KLM preţurile pornesc de la 187 de euro de persoană cu taxe. Preţurile diferă în funcţie de perioada aleasă.
Pentru cei cărora le este frică de avion o altă soluţie este şi maşina. Distanţa dintre Bucureşti şi Oslo este de aproximativ 2530 km. Rămâne să calculaţi voi dacă este avantajos sau nu.
Cazarea în Norvegia este foarte variată, de la camere de hotel de cinci stele şi până la camere de închiriat în case particulare, peste 1000 de campinguri clasificate de la unu la cinci stele, apartamente sau cabane la munte.
Pentru un hotel de trei stele în Oslo preţurile pornesc de la 100 de euro pe cameră dublă pe noapte şi de la 35 de euro pe noapte la hostel.
Preţurile diferă în funcţie de perioadă, localizare în oraş, confort şi numărul de persoane.
Australia şi cangurii
La jumătate de glob distanţă Australia este ţara care te aşteaptă la plimbări. Este şi pe locul doi din punct de vedere economic şi al siguranţei.
Sigur vă amintiţi de cel mai tare job din lume – „îngrijitor de insulă exotică” care a fost oferit de Australia cu un salariu de 328 de mii de lei pe an.
Oferă o gamă largă de atracţii turisice de la plaje grandioase şi până la zone de deşert, Marea Barieră de Corali, celebrul şi legendarul masiv stâncos Uluru (loc sacru pentru triburile Anangu) şi oraşe cosmopolite cum este Sydney-ul. Şi normal, cangurii.
Ce este deosebit este că anotimpurile sunt pe dos: vara ţine din decembrie până în februarie (temperaturi de până la 38 grade Celsius) şi iarna din iunie până în august ( temperaturi de pănâ la 12 grade).
Sydney supranumit şi „Oraşul de smarald” este cel mai mare oraş al Australiei şi cel mai cunoscut. Oraşul este un port natural de pe coasta de sud-est a continetului şi oferă un peisaj memorabil datorită clădirilor impozante, dar şi a peisajului urban.
Este un centru internaţional al artelor, culturii, comerţului, educaţiei, industriei, sportului şi turismului.
Câteva din obiectivele turistice renumite în lume sunt: podul „Harbour Bridge”, turnul Sydney (305 m) şi faimoasa „Sydney Opera House”. Centrul oraşului este portul natural de peste 55 km pătraţi. Oraşul este mărginit de ape şi de tărâmuri verzi pe măsură: Grădinile Botanice Regale, Domeniile regale şi Parcul Hyde.
Alte două oraşe de vizitat sunt: capitala Canberra construit după concepţia „oraş grădină” şi binecunoscutul Melbourne.
Moneda naţională este dolarul australian şi valorează aproximativ 2,62 lei sau 0,61 de euro.
Preţuri bilete avion: Cu compania Tarom preţurile pornesc de la 1554 de euro de persoană cu taxe. Cu compania British Airways preţurile pornesc de la 1551 euro de persoană cu taxe. Durată zbor peste 30 de ore cu escală. Preţurile diferă în funcţie de perioada aleasă.
Cazarea este variată de la hoteluri luxoase până la aprtamente şi pensiuni cu servicii complete.
Pentru un hotel de patru stele în Sydney preţurile pornesc de la 90 de euro pe cameră dublă pe noapte iar la hosteluri preţurile pornesc de la 40 de euro pe noapte/dublă.
Preţurile diferă în funcţie de perioadă, localizare în oraş, confort şi numărul de persoane.
Islanda – ţara focului şi a gheţii
Odată cu criza economică islandezii s-au decis să mai scadă preţurile cu până la 50%, devenind astfel mult mai atractivă pentru turişti. Acum este momentul pentru o călătorie în nordul Europei pentru a vizita ţara trolilor şi a eflilor.
Peisajul este neobişnuit, oarecum dramatic, datorită vulcanilor activi, a gheţarilor, gheizerelor şi izvoarelor termale. Una din atracţiile naturale este „Laguna Albastră” un spa geotermal care oferă senzaţii de vis într-un peisaj superb.
În lunile de vară lumina naturală este prezentă timp de aproximativ 24 de ore, multe baruri fiind deschise până în zori. Dacă eşti fanul trupei Blur caută celebrul bar „Kaffinarinn” al cărui co-proprietar este.
Dacă vrei o călătorie unde să te simţi liberă din punct de vedere al spaţiului Islanda este cea mai bună alegere pentru că este cea mai puţin populată, iar majoritatea locuitorilor sunt în capitală.
ReykjavÃk este capitala statului o capitală europeană mică şi aerisită în vogă pentru viaţa de noapte activă, pentru locurile bune de muncă, dar şi pentru cunoscutul „Ice Bar” situate în inima capitalei. 4 grade Celsius te întâmpină în barul de gheaţă, dar nu te teme, la intrare vei primi un palton gros şi ceva de băut care să alunge frigul.
Islandezii ştiu să atragă turiştii prin petrecerile tematice, excursii pe gheţari sau în zonele sălbatice sau festivalurile nopţilor arctice atunci când pe cer este numai luna. Islanda ajunge să atragă anual peste 600.000 de turişti, dublu decât populaţia ţării.
O artistă celebră care s-a născut în Islanda este Bjork. Preţuri bilete avion: Cu compania KLM preţurile pornesc de la 750 de euro de persoană cu taxele incluse. Cu compania Tarom preţurile pornesc de la 698 de euro de persoană cu taxe. Preţurile diferă în funcţie de perioada aleasă.
Cazare în ReykjavÃk
Dacă faceţi rezervările dvs din timp veţi beneficia de reduceri importante. Cabane, căsuţe, pensiuni, hoteluri cu preţuri care pornesc de la aproximativ 32 de euro pe noapte (cameră dublă) pentru două stele, în funcţie de perioada aleasă.