Adu prospetimea înapoi. 7 Salate de primavara pentru tine!

.
Ti-am pregatit o lista cu 7 salate de primavara pe care trebuie sa le incerci. Alege dintr-o varietate de frunze de salata verde, legume proaspete si o multime de idei interesate. Aceste veritabile portii de sanatate, iti vor incanta papilele gustative, iti vor revigora organismul si te vor incarca cu energie pozitiva. Asa ca, alegerea este a ta.
  • Salata Orientala – aceasta salata este extrem de speciala datorita verdeturilor proaspete si a ardeilor iuti. Atunci cand sunt combinate, rezulta o aroma uimitoare care te cucereste din prima clipa. Iar daca preferi ca salata sa fie mai putin picanta, atunci pur si simplu adauga mai putin ardei iute.
  • Ingrediente: castraveti, rosii, ardei iute rosu, sare, coriandru proaspat, busuioc, ulei de masline extra virgin.
  • Salata Taraneasca – aceasta salata este foarte gustoasa si reflecta apetitul nostru timpuriu pentru arome fresh de primavara deoarece mixul de frunze de salata verde alaturi de dressingul light iti vor oferi o senzatie racoritoare si revigoranta specifica primaverii.
  • Ingrediente: branza cottage nu foarte grasa,alune, rosii cherry, mix de frunze de salata verzi, supa de carne, mini mozzarella.
  • Salata Siciliana – daca adori mancarea picanta rafinata atunci aceasta salata este perfecta pentru tine. Sosul iute combinat cu diferite sortimente de salata verde si suc de citrice te vor purta la un alt nivel culinar. O recomandam cu drag!
  • Ingrediente: mix de salata, rosii cherry, fistic, avocado, portocala, lamaie, grapefruit, telina, papaya la conserva, sos iute.
  • Salata cu Arugula si Branza Feta – aceasta este o salata usoara, sanatoasa si plina de vitamine. Ouale si branza o fac mult mai hranitoare, asa ca poate fi servita si alaturi de felul principal.
  • Ingrediente: rosii, salata arugula, usturoi, branza feta, oua, lamaie, piper negru macinat, ceapa rosie, ulei de masline, sare.
  • Salata de Spanac cu Dressing de Mustar – spanacul, ridichile si castravetii sunt ingredientele care o recomanda drept o salata usoara si delicioasa. File-ul de pui este si el foarte hranitor, insa nu este cel mai important ingredient. Asa cum spun francezii, cel mai important lucru este sosul.
  • Ingrediente: castraveti, ridichi, spanac, oua, seminte de susan alb, pui, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, piper, sare, mustar frantuzesc si suc de lamaie.
  • Adiere de Primavara – numele sau este foarte sugestiv. Salata verde, rosiile, castravetii, maslinele si branza simbolizeaza cele mai bune traditii ale bucatariei europene. Este cu siguranta potrivita pentru cei care nu sunt fani ai mancarii iuti.
  • Ingrediente: castraveti, rosii, branza de oaie, piper negru macinat, ulei de masline, sare, salata Batavia, masline umplute cu creveti.
  • Salata Calda de Legume – si ultima, insa nu cea din urma- o salata calda, asa cum numai primavara poate fi. Salata calda de legume este usoara, delicioasa si poate fi servita pe post de garnitura cu grill de peste sau carne. Daca iti plac aromele picante atunci poti adauga si putin ardei iute.
  • Ingrediente: castraveti, morcovi, usturoi, sare de mare, ceapa rosie, seminte de susan alb, ardei gras rosu, ulei de masline.

Pofta de o salata?
Comanda acum pe Quicky.roCele mai bune restaurante la un click distanta!

Foto: femeie care mananca salata/ Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton