Rochiţe din mătase, fustă din piele ecologică, tenişi din piele întoarsă, mărgele preţioase, păstrate timp de zeci de ani amintiri de la bunica – toate trebuie curăţate, mai devreme sau mai târziu, şi e important să ştii cum să o faci corect. Azi îţi spunem câteva dintre cele mai bine păstrate secrete ale gospodinelor…
Guma de şters curăţă pielea întoarsă
Dacă perechea ta preferată de tenişi din piele întoarsă s-a murdărit, poţi curăţa zona afectată cu o gumă de şters. Alege o gumă albă, pentru ca aceasta să nu lase, la rândul ei, pete. După ce ai curăţat bine zona, îi poţi spăla delicat, de mână.
Oţetul redă strălucirea mătăsii
Două părţi de apă amestecate cu o parte de oţet alb formează amestecul perfect, care redă strălucirea eşarfelor vechi, din mătase. Dacă ţi se pare că la final eşarfa miroase a oţet, clăteşte-o cu apă minerală.
Pielea ecologică va străluci cu ajutorul uleiului de măsline
Dacă fusta ta din piele ecologică şi-a pierdut parcă din strălucire, curăţ-o delicat cu ajutorul unei cârpe din bumbac, îmbibată puţin în ulei de măsline. Vei vedea că produsul va fi ca nou!
Dantela se curăţă cel mai bine cu balsam de păr
Fiind foarte delicată, dantela trebuie spălată cu multă grijă. Cea mai sigură variantă este să o pui la înmuiat într-un vas cu apă la temperatura camerei, în care torni o linguriţă de balsam de păr. După o noapte de stat la înmuiat, limpezeşte-o cu apă rece şi las-o la uscat undeva la aer.