Detoxificarea colonului la menstruație

.
Multe femei se întreabă dacă săptămâna aceea a lunii afectează cumva cura de detoxificare, sau dacă o cură de detoxificare îți poate face rău dacă ești la menstruație. Vezi care este adevărul și ce trebuie să știi dacă de apuci de detox în acea săptămână din lună.

De ce este o idee proastă să faci detox la menstruație

Văzută în trecut ca singura metodă a organismului de a se curăța de impuritățile fizice, menstruația este un proces care diferă ca simptome de la femeie la femeie.

Dacă există zile dureroase, cu crampe și stare de slăbiciune, detoxificarea în aceleași zile poate agrava acest disconfort.

Există chiar studii care spun că o cură de detox agresivă poate agrava durerile mensturale și că sângerările pot fi mai abundente din cauza anumitor plante sau lichide consumate pentru proprietățile purificatoare.

De ce te poți simți rău dacă faci detox la menstruație

Atât menstruația cât și detoxificarea organismului pot fi resimțite ca un fel de șoc în organism.

Fluctuațiile hormonale, crampele, influxul de fibre, vitamine și lichide, durerile de cap, starea de slăbiciune cauzată de pierderea de sânge, toate acestea reprezintă un număr destul de mare de factori care afectează organismul pentru doar câteva zile.

Deși nu toate femeile au simptome puternice la menstruație, o cură de detoxificare le poate intensifica și gradul de disconfort și stare de rău poate crește.

Dacă suferi de sindrom premenstrual, dacă ai dureri mari în fiecare lună, sângerări mai abundente, sau dacă suferi de diverse afecțiuni, întreabă un medic dacă este bine să ții o cură de detox care se poate suprapune cu săptămâna de menstruație.

Sursa foto femeie suc natural: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton