Cum scapi de dependența de sucuri carbogazoase

.
Multă lume consumă zilnic sucuri carbogazoase, de la sucuri tip cola, la așa zise sucuri cu aromă de fructe. Toate sunt pline de chimicale și conțin zahăr sau îndulcitori care provoacă dependență chimică în organismul uman. Vezi cum poți să scapi de dependența de sucuri carbogazoase.

Redu consumul treptat

Este greu să obișnuiești corpul cu o substanță, apoi să o smulgi din consumul zilnic cu totul. Încearcă să reduci treptat cantitatea de suc pe care o bei.

Dacă erai obișnuită să cumperi o sticlă mare de 2 litri și să o golești în x zile, cumpără mai rar, doze mai mici, mai ușor de calculat cantitativ.

Amestecă sucul cu apă

Amestecă sucul cu puțină apă, apoi vei putea crește cantitatea de apă treptat, reducând zahărul și substanțele care dau dependență. Oamenii de știință sugerează metoda și pentru că reduci astfel consumul de zahăr, care dă dependență el însuși, plus că îți crești aportul de apă, care te hidratează și astfel combați deshidratarea cauzată de cofeină și alte chimicale.

Calculeaza cât ți-ar lua să arzi caloriile

Dacă nu ești genul care să calculezi calorii, cu atât mai bine. Pentru fiecare doză de suc, calculează câte calorii ai înghițit și cât timp ți-ar lua să le arzi dacă ai alerga, înota, dansa, trage de fiare. O să vezi că propriul creier va începe să te atenționeze și să reducă cantitatea de suc dacă știe că trebuie să muncească pentru fiecare strop.

Bea un pahar de apă înainte de suc

Dacă ți se face poftă de suc, bea niște apă înainte. Nu numai că îți va reduce considerabil setea, spre deosebire de suc, care de multe ori te deshidratează cu zahărul și cofeina din el, dar îți va reduce cantitatea de lichid pe care o mai poți înghiți.

Redu cafeina

Dacă ceea ce te face dependentă este cofeina din sucurile de tip cola sau energizante, exact de acolo trebuie să începi dezintoxicarea. Dacă nu gazul și bulele sau zahărul te țin lipite de sticla de suc, încearcă mai întâi să schimbi băutura preferată pe una asemănătoare ca gust, dar cu conținut mai scăzut sau chiar fără cofeină. Ca orice drog, cofeina dă dependneță și cu cât reduci doza de substanță activă, cu atât vei renunța mai ușor la suc.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton