Minitort Tiramisu

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple si mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine si familia ta.
> timp de preparare: 70 minute
> timp de aşteptare: 3 ore

Ingrediente (pentru 8 porţii):

â–º24 pişcoturi
â–º200 g mascarpone
â–º200 ml frişcă bătută
â–º150 g zahăr
â–º3 gălbenuşuri
â–º4-5 linguri de lapte
â–ºesenţă de migdale
â–º100 ml cafea tare
â–º2 linguri rom sau lichior de migdale
â–º2 linguri cacao

1. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi laptele. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă ca smântâna. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu mascarpone şi frişca bătută. Se adaugă câteva picături de esenţă de migdale şi se păstrează la rece.    
2. Cafeaua se amestecă cu romul sau lichiorul de migdale şi se toarnă într-o farfurie adâncă. Pişcoturile se rup în jumătăţi şi se înmoaie doar 1-2 secunde în cafea. Se pun în cupe, apoi se toarnă crema şi se pudrează cu cacao.
3. Se lasă 2-3 ore la rece.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton