Dieta rapidă cu ghiveci

.

Gustoase, sănătoase şi săţioase – acestea sunt atributele mâncărurilor care te vor ajuta să slăbeşti.
Conţin puţine calorii, dar activează metabolismul şi arderea grăsimilor şi te ajută să devii mai suplă.

Dieta durează cinci zile, iar în fiecare zi trebuie să mănânci un alt fel de mâncare. Reţetele sunt concepute pentru toată ziua, deci trebuie să împarţi mâncarea astfel încât să-ţi ajungă.

Nu e nici o problemă dacă nu mănânci tot – trebuie doar să consumi această mâncare de fiecare dată când ţi-e foame. La micul dejun poţi mânca cereale integrale cu iaurt sau o felie de pâine neagră cu caşcaval. Ca gustare între mese, fructele şi legumele îţi stau la dispoziţie. Evită setea. Bea ceaiuri, apă minerală şi

Ziua 1

Ingrediente:
â–º 200 g carne de vită
â–º două cepe
â–º un căţel de usturoi
â–º 100 g cartofi
â–º un ardei gras
â–º 100 g ciuperci
â–º 2 linguriţe de ulei
de măsline
â–º 200 g de roşii pasate
â–º 500 ml suc de roşii
â–º o linguriţă de vegeta
â–º boia iute
â–º maghiran, sare

Preparare

Carnea se condimentează, ceapa se taie rondele. Usturoiul se zdrobeşte. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Ciupercile şi ardeiul gras se curăţă şi se taie mărunt. Uleiul se încinge şi se adaugă carnea. Se lasă să se prăjească, se adaugă legumele şi cartofii şi se lasă 5 minute. Se adaugă roşiile, sucul de roşii, 300 ml de apă, vegeta şi condimentele. Se fierbe jumătate de oră.

Ziua 2

Ingrediente:
â–º 300 g cartofi
â–º trei morcovi
â–º 250 g fasole verde (din conservă sau congelată)
â–º două cepe
â–º o lingură de unt
â–º sare, piper
â–º boia dulce
â–º 200 g şuncă fără grăsime
Preparare
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se fierb cu 500 ml de apă şi vegeta timp de 20 de minute. Morcovii se curăţă şi se taie felii. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Untul se încinge într-o oală. Se adaugă morcovii, fasolea şi ceapa şi se lasă să se călească. Se condimentează cu sare, piper şi boia. Se adaugă 500 ml de apă şi vegeta. Se adaugă apoi cartofii, cu tot cu apa în care au fiert. Şunca se taie mărunt şi se pune în oală. Se mai lasă zece minute la foc.

Ziua 3

Ingrediente:
â–º 300 g cartofi
â–º 200 g carne tocată
â–º o linguriţă de ulei de măsline
â–º două cepe mici
â–º un căţel de usturoi
â–º o lingură de bulion
â–º doi ardei graşi
â–º o linguriţă de coajă rasă de lămâie
â–º jumătate de linguriţă de maghiran
â–º boia
â–º o conservă de fasole
â–º un cabanos
â–º sare, piper, zahăr
Preparare
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe, după care se fierb 10 minute. Carnea tocată se prăjeşte în ulei, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul mărunţite. Se pun o lingură de bulion şi 500 ml de apă. Se adaugă ardeiul curăţat, spălat şi tăiat mărunt, conserva de fasole, coaja de lămâie, maghiranul şi boiaua. Se mai lasă la foc 10 minute. Cabanosul se taie felii şi se adaugă la final, după care se condimentează cu sare, piper şi zahăr.

Ziua 4

Ingrediente:
â–º 200 g fasole verde
â–º o conservă de mazăre
â–º jumătate de conservă de porumb
â–º un ardei iute mic
â–º o ceapă, usturoi
â–º 100 g cârnat
â–º două linguriţe de ulei de măsline
â–º o conservă de roşii tăiate în cubuleţe
â–º sare, piper, cimbru
Preparare
Fasolea verde se taie bucăţi şi se fierbe 10 minute. Atât mazărea, cât şi porumbul se scurg de apă, iar ardeiul iute se taie foarte mărunt. Se pune uleiul într-o oală, la foc mediu, se adaugă cârnatul feliuţe, ceapa mărunţită, usturoiul şi roşiile, care se strivesc. Se lasă la prăjit, apoi se adaugă fasolea, porumbul şi mazărea. După 5 minute se condimentează.

Ziua 5

Ingrediente:
â–º 300 g carne de pui
â–º o lingură de unt
â–º o ceapă
â–º 125 ml vin roşu
â–º 200 g varză
â–º 150 g morcovi
â–º o ţelină
â–º foi de dafin
â–º 150 g cartofi
â–º pătrunjel
Preparare
Carnea se taie cubuleţe şi se prăjeşte bine în untul încins. Ceapa se curăţă, se taie şi se prăjeşte până devine aurie. Se adaugă vinul roşu. Legumele se curăţă, se spală şi se taie mărunt, apoi se călesc în oală. Se adaugă 750 ml de apă şi o linguriţă de vegeta. Se fierbe totul la foc mic timp de o oră. Se condimentează şi se adaugă pătrunjelul.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton