Mască pe bază de coajă de portocală, pentru ten tânăr şi luminos

.
Ce ai făcut cu coaja ultimei portocale pe care ai mâncat-o? Probabil că ai aruncat-o, nu-i aşa? Poate că nu ştiai, dar coaja de portocală ar putea ţine locul mai multor cosmetice profesionale, dacă ai profita de beneficiile ei.

Bogată în vitamina C, antioxidanţi, uleiuri esenţiale pure şi o mulţime de alţi nutrienţi, coaja de portocală poate fi un aliat de nădejde pentru tenul tău, oferindu-i hidratarea şi strălucirea de care are nevoie.

Data viitoare când vrei să mănânci o portocală, rade-i înainte coaja. Amestec-o apoi cu o lingură de miere şi foloseşte-o pe post de mască antiîmbătrânire. Şi acesta nu este singurul beneficiu al unui astfel de răsfăţ natural…

Vitamina C din coaja de portocală îţi protejează pielea de radicalii liberi, ţine acneea la distanţă şi oferă strălucire tenului; Calciul şi uleiurile esenţiale din coaja de portocală ajută la vindecarea leziunilor şi îndepărtează petele de pe faţă; Potasiul hidratează pielea în profunzime, iar magneziul din coaja de portocală menţine prospeţimea tenului, previne stresul oxidativ celular şi îi prelungeşte aspectul tânăr.

Nu-i aşa că te-am convins să nu mai arunci coaja de portocală?

portocala

Foto: coaja de portocala, femeie care tine o felie de portocala/ Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton