Cum cureţi cafetiera şi filtrul de cafea

.
Multe electrocasnice mici din bucătărie pot fi destul de greu de curăţat şi dezinfectat, deoarece le folosim zilnic şi conţin multe piese componente. Vezi cum cureţi cafetiera şi filtrul de cafea, astfel încât să ai mereu o băutură caldă şi aromată la micul dejun, fără riscul de a te îmbolnăvi.

Cât de des trebuie să cureţi aparatul de cafea

Indiferent dacă ai un filtru simplu, un espressor scump, sau un ibric cu două camere (espressor italian), tot trebuie să le cureţi de resturile de cafea, de depunerile de calcar şi de alte particule care se depun pe piesele interioare şi exterioare.

Dacă nu speli bine filtrul de cafea măcar o dată pe lună, rişti să bei o cafea cu gust neplăcut, să simţi gust de mucegai, să rişti să te îmbolnăveşti de la acumulări de metale sau fungi în filtru.

Cu ce cureţi filtrul de cafea

În funcţie de modelul filtrului de cafea sau espressorului, foloseşte un amestec de apă şi oţet alimentar alb pentru a rula câteva ceşti prin instalaţie. Lasă aburii cu acid să treacă curaţi prin ţevi, filtre şi căni, apoi elimină lichidul rămas şi lasă să acţioneze circa o oră.

După ce dezinfectarea a avut loc, umple rezervorul cu apă curată de două trei ori şi lasă să treacă aburii prin toată instalaţia până ce mirosul de oţet este complet îndepărtat. Clăteşte încă o dată cănile şi recipientele aparatului, precum şi părţile detaşabile (robineţi, capace, etc), apoi lasă să se usuce complet.

Sursa foto cafetiere: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton