Dai sau primeşti? Depinde de palmă. Această superstiţie întărită de legile chiromanţiei, te poate face să ignori o problemă dermatologică sau de altă natură.
.Dacă te mănâncă palma dreaptă înseamnă că vei primi bani, iar dacă te mănâncă stânga superstiţia spune că vei plăti cuiva o sumă de bani. Multe popoare au această credinţa care provine din arta străveche a chiromanţiei – ghicitul în palmă. Exista şi un leac care, se presupune, te-ar ajuta să scapi de datorii: când te mănâncă palma stânga o freci de un obiect din lemn.
În chiromanţie, mâncărimea palmelor este un semn că noi energii trec prin mâini şi braţe. Mâna stângă este cea pasivă, pe când dreapta este activă. Când te mănânca palma stângă înseamnă că vei avea nevoie de anumite servicii sau de un ajutor, iar asta de cele mai multe ori costă bani. Când te mănâncă palma dreaptă înseamnă că energia iese din corpul tău sub forma unui produs sau serviciu pentru care probabil că vei fi plătită.
Cum scapi de senzație dacă te mănâncă palma stângă
Cât despre leacul pentru palma stângă, se spune că atingerea unui obiect de lemn este o metodă de a scăpa de energiile negative – de aici şi obiceiul de a bate în lemn când vorbeşti despre ceva neplăcut – deci dacă eşti superstiţioasă scarpină palma stângă de colţul mesei.
De fapt, iată de ce te mănâncă palma
În termeni medicali, mâncărimea se numeşte prurit şi este cel mai frecvent simptom dermatologic, putând fi provocat de mulţi factori interni şi externi – desigur, putem vorbi de prurit atunci când senzaţia de mâncărime durează şi revine chiar dacă te scarpini.
De cele mai multe ori, factorii sunt externi. Mâna este cea mai folosită parte a corpului, aşa că pielea palmei vine în contact cu foarte mulţi stimuli, iar unii dintre ei pot provoca dermatită de contact. Această afecţiune este cea mai frecventă explicaţie pentru pruritul palmei şi poate fi provocată de săpun, detergent, creme, produse de curăţat şi chiar de atingerea anumitor legume.
De asemenea, unele infecţii fungice sau bacteriene se pot manifesta prin mâncărimi la nivelul palmelor şi tălpilor. În aceste cazuri pielea palmei poate fi înroşită, iritată, inflamată.
Dacă pielea arată normal, dar ai mâncărimi, de vină ar putea fi stresul şi anxietatea. În cazuri mai rare, mâncărimea palmelor este provocată de probleme endocrine, boli ale ficatului, rinichilor sau sistemului digestiv. Pruritul nu apare doar la nivelul palmelor şi nu este singurul simptom.