Locul în care laşi vasele la scurs şi uscat adună bacterii, fungi şi alţi microbi în cantităţi uriaşe, deoarece este un loc mereu umed şi nu toată lumea îl curăţă des. Vezi cum cureţi scurgătorul de vase şi cum îl dezinfectezi, ca să nu te îmbolnăveşti.
Ce tip de scurgător de vase ai
Toate adună bacterii şi mucegai dacă nu le cureţi des de apă şi praf. Unele dintre ele se murdăresc şi de la depunerile de calcar sau alte minerale din apă, iar rugina poate fi o problemă în cazul celor metalice.
Există multe tipuri de materiale din care se fabrică scurgătoarele de vase: lemn, plastic, metal acoperit cu vinil, oţel inox, etc.
Deşi fiecare material are problemele şi avantajele sale, toate trebuie curăţate corect, des şi dezinfectate.
Foloseşte o soluţie de ¼ ceaşcă de clor la 3 litri de apă şi scufundă complet scurgătorul timp de minim 20 de minute. Spală bine dezinfectantul de pe suprafaţă. Dacă este din lemn, foloseşte din nou detergent şi clăteşte din abundenţă cu apă, ca să scapi de miros.
Lasă scurgătorul la uscat şi nu-l pune în folosinţă până nu este complet uscat pe toate părţile. Umezeala încurajează înmulţirea bacteriilor şi fungilor.