Castraveţii te ajută să slăbeşti

.

În salate sau în tratamente cosmetice, castraveţii sunt aliaţii noştri pentru sănătate, frumuseţe şi o siluetă de invidiat. Iată de ce…
Castraveţii sunt originari din India, dovezile atestând prezenţa lor în vestul Asiei acum 3000 de ani. Ei au fost aduşi în Europa în vremea romanilor, astăzi cultivându-se peste tot în lume. Efectul depurativ al castraveţilor era cunoscut încă din vremea romanilor, care nu-i foloseau doar ca aliment, ci şi ca medicament. Ei apelau la sucul de castraveţi în tratarea gutei, datorită proprietăţilor sale de dizolvant al acidului uric.

Astăzi, sucul de castraveţi este utilizat mai ales în cosmetică sau în curele de slăbire, fiind apreciat pentru calităţile sale de reglator al tranzitului intestinal şi de stimulator al procesului de eliminare a apei reţinute în ţesuturi. Sucul se poate obţine prin introducerea castraveţilor curăţaţi într-un storcător electric sau prin darea lor pe răzătoare. Cum gustul acestui suc este destul de fad, se poate combina cu suc de alte fructe sau legume (mere, struguri, roşii, morcovi). În plus, castraveţii conţin o substanţă asemănătoare cu insulina, care îi recomandă în dieta diabeticilor.

Nu au multe calorii

Spre deosebire de alte legume, castraveţii nu se pot lăuda cu un conţinut nutritiv prea bogat (doar 0,2 g potasiu, 0,012 g magneziu, 0,024 g fosfor, 0,02 g calciu,
0,4 mg fier). Însă, acest lucru nu îi împiedică să rămână pe lista alimentelor preferate în perioada verii. Unul dintre motivele pentru care sunt preferaţi, mai ales de reprezentantele sexului frumos, este acela că au un conţinut caloric redus (doar 14 kcal la 100 g) şi un conţinut foarte ridicat de apă (95%). În stare crudă, castraveţii sunt o sursă considerabilă de vitamine C, A, K şi B6. Prin murare, pierd o parte din aceste proprietăţi, căpătând în schimb o valoare nutritivă mai mare.

Ştiai că…

…piersicile sunt originare din China, fiind aduse în Europa pe Drumul Mătăsii. Europenii le-au numit „piersici”, crezând că provin din Persia. Fructele conţin vitaminele C şi A, magneziu, fier, fosfor, fiind recomandate în tratarea avitaminozelor şi anemiilor, iar cataplasmele cu flori de piersic sunt indicate în tratarea tusei convulsive.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton