Mierea nu este doar delicioasă, ci are proprietăți extraordinare pentru sănătate. Vezi care sunt.
Mierea are efect antibacterian și calmează durerile. Trebuie să știi doar cum să o prepari.
Mierea pentru gât și măsele
Amestecă miere și cuișoare și vei obține un adevărat medicament. Cuișoarele sunt foarte bune pentru calmarea durerilor de gât sau de măsele, iar mierea te va ajuta să le înghiți. Vei avea nevoie de o cană de miere și 5-10 cuișoare. Toarnă mierea într-o oală, adaugă cuișoarele și lastă-le să fiarbă la foc mic pentru 10 minute. Compoziția obținută trebuie lăsată la răcit pentru două ore, depozitată într-un recipient de sticlă și consumată în primele două săptămâni.
O poți adăuga în ceai, când ai dureri de gât sau de măsele, sau poți aplica pasta pe măseaua care te deranjează. Cuișoarele conțin o substanță care are efect anestezic. De altfel, aceste condimente erau folosite de dentiști, înainte de apariția calmantelor.
Mierea pentru răceală
Dacă ești răcită, nu trebuie să dai fuga la farmacie, pentru că cele mai bune medicamente s-ar putea să stea în bucătărie. Lămâia amestecată cu miere este unul dintre cele mai eficiente leacuri. Ai nevoie de o cană de miere, o lingură de coajă de lămâie rasă și două felii de lămâie. Adaugă ingredientele într-o oală și lasă-le la foc mic pentru 10 minute. Lasă compoziția să se răcească pentru 2 ore și adaug-o într-un recipient de sticlă. O poți consuma timp de două săptămâni, pentru a scăpa de răceală sau tuse. Adaug-o în ceai sau într-un suc proaspăt de lămâie.