Alimente pe care să le eviți dacă vrei să îl săruți

.
Sărbătorile sunt și un prilej de a te îndrăgosti și de a avea un prim sărut. Dacă vrei să fie o experiență de neuitat, află ce nu ar trebui să mănânci înainte.

Evită produsele lactate! Iaurtul grecesc și alte alimente din această categorie, bogate în proteine, se acumulează în stomac și favorizează apariția bacteriei care îți face respirația urât mirositoare.

Nu bea alcool

Dacă vrei să ai parte de un sărut ca la carte, nu bea alcool, pentru că îți usucă gura și creează un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Optează, mai bine, pentru apă sau limonadă.

Nu apela la gumă de mestecat și bomboane mentolate

Sigur te bazezi și tu pe bomboane mentolate și gumă de mestecat, când vine vorba de împrospătarea respirației. Uneori, însă, zahărul din aceste bomboane fac ca bacteriile să crească mai repede.

Evită cafeaua

Cafeaua, ca și alcoolul, usucă gura. În plus, obiceiul tău de dimineață se va resimți mult timp în respirația ta. Bea, mai bine, un ceai cald.

Consumă cât mai puține băuturi și alimente acide

Citricele, sucurile carbogazoase, ketchup-ul și alte alimente acide fac ca bacteria care cauzează respirația urât mirositoare să se răspândească mai repede.

Renunță la picant

Dacă ești genul căruia îi place mâncarea picantă, va trebui să te abții, dacă ai de gând să te săruți cu cineva. Aceste ingrediente lasă o aromă pe limbă, pe care o eliberează de câte ori expiri.

Mănâncă înainte

Nu te gândi că este mai sigur să nu mănânci nimic înainte. Stomacul gol înrăutățește respirația urât mirositoare.

Sursa foto: shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton