Plita de la aragaz, chiuveta, frigiderul, sau alte suprafeţe din inox din bucătărie au nevoie de produse speciale pentru a fi curăţate. Vezi cum să cureţi obiectele din inox de prin bucătărie rapid şi uşor.
Regula esenţială pentru curăţat suprafeţe din inox
Ca să cureţi corect suprafeţele din inox ai nevoie de un produs care să nu lase dâre, să cureţe şi să dezinfecteze, dar să şi lustruiască fără să zgârie luciul metalic.
Cu alte cuvinte, nu poţi folosi pudră de tix sau alte produse corozive, deoarece suprafeţele din inox se curăţă uşor, dar sunt pretenţioase la corozivi.
Pentru început, trebuie să foloseşti o cârpă din microfibră cu detergent de vase cât mai blând, pentru a înlătura mizeria şi resturile de mâncare.
Pentru luciu, poţi folosi un spray pentru geamuri, ca să scapi de urmele de degete şi amprentele care dau suprafeţelor din inox acel aer murdar şi mătuit.
Poţi folosi o soluţie de bicarbonat de sodiu şi apă călduţă, sau apă cu detergent non-abraziv.
Nu folosi bureţi de sârmă, nici măcar dacă ai de-a face cu mâncare întărită şi uscată. Mai bine laşi pata la înmuiat cu bicarbonat, decât să rişti să zgârii plita, frigiderul sau alte electrocasnice din inox.
După ce ai curăţat şi şters suprafeţele din inox cu o cârpă moale din microfibră, toarnă puţin ulei de măsline pe o cârpă şi lustruieşte toată suprafaţa de inox. Dacă rămâne prea mult ulei, şterge excesul şi lustruieşte cu o cârpă uscată.