Lumea gastronomiei ascunde multiple taine, percepţii, gusturi şi arome şi, tocmai de aceea, este foarte dificil să poţi vorbi cu exactitate despre asocierea perfectă a două alimente. Oricum, dincolo de intuiţie şi gust personal, descoperim că astfel de combinaţii perfecte permit creşterea plăcerii de a savura o mâncare deosebită alături de o băutură care să-ţi meargă la suflet.
În astfel de cazuri, alegerea berii potrivite joacă un rol important.
Acru sau amărui
Berea contracarează foarte bine aciditatea oţetului, de pildă. Astfel, berea se potriveşte de minune cu preparatele marinate, salatele şi fructele de mare. Preparatele cu roşii şi legume, care sunt uşor amărui, se potrivesc, de asemenea, de minune cu berea.
Iute şi condimentat
Berea îmblânzeşte foarte bine senzaţia produsă de alimentele foarte condimentate, printre ele regăsindu-se cele care conţin piper, usturoi sau chilli.
Dulce-amărui
Bucătăria orientală găsește în bere contrastul perfect pentru sosurile de soia sau burgerii condimentaţi cu wasabi sau ketchup. Combinaţiile de bere cu muştar merg mai bine decât cu orice altă băutură.
Berea este, de asemenea, o alegere foarte bună pentru a însoţi preparate culinare cu texturi cremoase cum ar fi brânzeturile sau preparatele cu mult ou, pentru că, în această combinaţie, sunt “papilele gustative sunt pur și simplu desfătate”.